De lokale anbefaler: Kim Gubi Lundvaldt

Foto:Julie Ehrhorn&Restaurant Resume
Ejer af Restaurant Resumé og Salig Simons Gaards giver sine bedste insider-tips til Svendborg.

Bag om Kim Gubi Lundvaldt

Indehaver af gourmetrestauranten Resumé og den franske bistro Salig Simons Gård.
Født og opvokset i Svendborg.
Har boet forskellige steder i landet samt Norge, for at dygtiggøre sig som kok.
Vendte hjem til Svendborg efter nogle år i Norge.
Har overtaget og restaureret sit barndomshjem i Egebjerg bakker, hvor han bor nu sammen med sin familie.

Kulinarisk

Jeg kunne foreslå rigtig mange gode kulinariske oplevelser i Svendborg. Jeg synes, at byen er i en enormt flot gastronomisk udvikling med stor diversitet. Dette er derfor kun et lille udpluk af, hvad der kan anbefales.

Personligt holder jeg rigtig meget af en frokost på Vester Skerninge Kro. Det sted er helt unikt og har et meget fantastisk værtskab.

Vil man prøve noget meget autentisk og forkæle sig selv med et gastronomisk ophold, der har hele pakken, er Broholm Slot virkelig turen værd. Stella Maris er også i en virkelig spændende udvikling med ny dygtig køkkenchef, og kompetent service. Det vil jeg selv glæde mig til at opleve fremover. 

Foto: Vester Skerninge Kro
Foto: Broholm Slot

Kultur

Jeg har haft fornøjelsen af at udfordre mig selv og mit personale i Gorilla Park, og det var virkelig en spændende oplevelse. Med en imødekommende og venlig stab, der formår at opretholde en følelse af tryghed, selv midt i de mest adrenalinfremkaldende udfordringer, er det et sted, der skiller sig ud.

Derudover arrangerer Kulinarisk Sydfyn en masse fantastiske arrangementer, som er værd at nævne. Gennem hele året popper der anderledes events op, som alle har gastronomi i centrum, men ofte på skæve og anderledes tænkte måder. Man bør absolut følge med på deres side, og holde sig opdateret på arrangementerne.

Foto:SvendborgEvent

Natur

Oppe i Egebjerg Bakker finder du nogle helt unikke vandreruter. Man bør unde sig selv at tage turen til Rødme Svinehave og opleve det specielle landskab, eller tage en tur op ad trapperne til toppen af Egebjerg Mølle, hvor der venter en ganske enestående udsigt.

Ellers er en vandretur igennem Syltemade Ådal meget smuk, især om sommeren.

Foto:Knud Mortensen

"En gåtur frem og tilbage på Svendborgsundbroen er næsten som et levende postkort."

Foto: Michael Volder
Foto: Mikkel Jézéquel

Det unikke ved Svendborg

Det lyder ikke af meget, men en gåtur frem og tilbage på Svendborgsundbroen med kig ud over byen og Det Sydfynske Øhav er næsten som et levende postkort. Jeg holder desuden meget af Svendborg for den rummelighed og mangfoldighed, som byen har.

 

Når jeg har gæster på besøg

Jeg viser gerne alle ovenstående steder frem for mine gæster. Det vigtigste er, at man tager sig tid til at besøge byen, og er her over flere dage. For der er så mange unikke steder, der tilsammen udgør det specielle ved Svendborg.

Læs andre lokale anbefalinger

Nanna Ask - De lokaler anbefaler Svendborg
De lokale anbefaler: Nanna Ask
Billede af Susanne og Bo fra Svendborgsund Bryghus
De lokale anbefaler: Susanne og Bo Abelgren Ehlers.