Nanna Ask De lokale anbefaler
Nanna Ask - De lokaler anbefaler Svendborg

De lokale anbefaler: Nanna Ask

Foto:Claus Nicolajsen&Nanna Ask
Nanna deler sine personlige favoritter og insider-tips til Svendborg.

Bag om Nanna Ask

Kulturformidler og koordinator for kommunikation og events på Svendborg Bibliotek
48 år
Født og opvokset i Svendborg
Boet i København i ca. 13 år, bor nu halvt i Svendborg med sin halvvoksne søn og halvt i Nyborg med sin mand

Kulinarisk

Bar 105 i Møllergade har jeg nydt en hel del dejlig vin og lækker tapas i godt selskab. Der er en skøn stemning og nærværende betjening.

Restaurant Resumé er også et yndlingssted, når noget for alvor skal fejres: stedet lykkes virkelig med at skabe en stemningsfuld helhedsoplevelse for alle sanser. Rummet i Den Blå Kirke, hvor Resumé holder til, er utroligt smukt og indrettet med elementer fra naturen, som på én gang er hyggeligt og lidt højtideligt. Det gør, at man sænker skuldrene og trækker vejret helt igennem - så smager god mad også bedre. Maden er både smuk og utroligt lækker. Sidst jeg spiste der prøvede jeg saftmenuen, det var en stor smagsoplevelse i sig selv.

Foto: Restaurant Resume
Foto: Bar 105

Kultur

Jeg vil fremhæve bibliotekets CREATE festival, hvor vi hvert andet år skaber masser af oplevelser med tegneserier, spil og animation. I en uge midt om vinteren kan man møde kunstnere, se udstillinger og film, deltage i artist-talks og kaste sig ud i diverse tegneworkshops. Mest på biblioteket, men festivalen breder sig også ud i byen til VUC, SAK, i Tinghuset og på skolerne, som leger med og involverer eleverne i de visuelle fortællingers fantastiske universer. I 2023 var jeg så heldig at møde kunstnere og kæmpe inspirationskilder som Nikoline Werdelin, Karoline Stjernfelt og Jannik Hastrup. Jeg glæder mig vildt til at være en del af CREATE igen i starten af 2025.

Foto:Create festival

Jeg har haft nogle stærke koncertoplevelser på Harders. Stedets størrelse og bemanding gør bare at stemningen er både intim og afslappet. En sommeraften for et par år siden oplevede jeg When Saints Go Machine, som jeg også har oplevet både før og siden andre, større steder, men aftenen på Harders var virkelig noget andet. Vi var meget tættere på musikken.

Jeg har også oplevet et par koncerter under Svendborg Internationale Orgelfestival. Ja, sådan en har vi nemlig, og det er altså en vild oplevelse at høre dygtige organister fra hele verden fyre den af på instrumenternes dronning i Skt. Nicolaj Kirke.

Endelig må jeg nævne BaggårdTeatret, min farverige gamle ven. Jeg er vokset op med deres progressive børneforestillinger og er som voksen vokset ind i deres altid nysgerrige tilgang til kunstarten. Totalteateroplevelsen Fjeren og Rosen på Svendborg Havn for et par år siden var et meget godt billede på, hvad BaggårdTeatret og denne her by kan: få gode kræfter til at samles og blomstre til glæde for alle – under åben himmel også i overført forstand.

Foto: Ard Jongsma

Natur

Jeg elsker, at de smukkeste steder i og omkring Svendborg kan opleves til fods, i løb eller på cykel. Øhavsstien gør det muligt at opleve alt det bedste ved det her sted helt uden filter eller forhindringer. Du kan bare gå. Jeg har gennem årene løbet, vandret, cyklet og stået på ski på stien langs den gamle jernbanerute så meget som muligt og det er altid noget af det bedste jeg ved. Især når folk har deres hund i snor.

Foto:Knud Mortensen

"Her er smukt og højt til loftet, og den nærmeste rigtige store by ligger så langt væk, at vi kun har det sjov, vi selv laver, så det gør vi!"

Det unikke ved Svendborg

Hvorfor er jeg vendt tilbage til Svendborg? Det har virkelig været svært at lade være. En stor del af mig hører bare til her. Her er smukt og højt til loftet og den nærmeste rigtig store by ligger så langt væk, at vi kun har det sjov, vi selv laver, så det gør vi!

 

Når jeg har gæster på besøg

Når jeg har gæster på besøg i Svendborg viser jeg dem den gamle træskibsbro. Jeg elsker selv at kigge på de gamle, smukke både og er der nogen om bord, vil de altid gerne snakke og fortælle. Og så kigger vi ind hos kunsthåndværkerne, Glasblæseriet og Ulla Sonne. Og så tager jeg selvfølgelig mine gæster med ind i Kostumariet på Frederiksø og ser Thomas Sjølanders mind-blowing kreationer og broderikunst i verdensklasse, som ligger lige der, midt i vores by.

Foto: Danmarks Kostumarium
Foto: Knud Mortensen

Læs andre lokale anbefalinger

Billede af Susanne og Bo fra Svendborgsund Bryghus
De lokale anbefaler: Susanne og Bo Abelgren Ehlers.
Kim Gubi Lundvaldt, ejer af Restaurant Resume og Salig Simons Gård
De lokale anbefaler: Kim Gubi Lundvaldt