©  Foto:

Øhavsstien: Svendborg - Broholm - Lundeborg

Denne del af Øhavsstien er 35 km lang og starter i smukke Svendborg inden du bliver ledt ud i det naturskønne område helt op til Lundeborg.

Vandreturen som starter i den hyggelige købstad Svendborg, fører dig gennem Christiansminde og Webers område, videre gennem Gammel Hestehave med sin udyrkede jord og høje koncentration af gravhøje fra bronzealderen, op ad tunneldalen Vejstrup Ådal med sine lerede sider og tætte bevoksning af løvtræer og til Vejstrup by, hvor det er værd at bemærke den flotte bro af granitblokke, som fører landevejen over Vejstrup Å.

Fra Vejstrup blvier du ført forbi Vejstrup Vandmølle, som tidligere har været både vandmølle og kornmølle, men som i dag bruges til udstillinger, hvor meget af det gamle mølleinventar også kan ses. Herfra går turen op gennem Vejstrup Ådal til Klingstrup og videre gennem landbrugslandskabet til Broholm, hvor Esben Snares oldebarn Absalon Johnsen i sin tid ejede det smukke gods med de brede voldgrave.

Ved Broholm går du langs Tange Å og forbi Hesselagergård, hvis hovedbygning i sin tid er opført af Johan Friis, der efter en tid med borgerkrig i Danmark, lod bygningens mure være intet mindre end en meter tykke på forsiden og to meter tykke på bagsiden. Efter dette imponerende bygningsværk, fører riten dig via Tange Ådal, igennem skov og enge og ud til kysten og op til Lundeborg, hvorfra du har udsigt til Storebæltsbroen.

Denne del af ruten kan du følge på Geoparkens App, som du kan downloade både på App Store og Google Play.