stævn ved solnedgang

Det Sydfynske Øhav

Badebro

Der er masser af muligheder for at opleve Det sydfynske Øhav - også for dem, der ikke har eget sejlskib. Her giver vi et overblik over færgeruter og ture med veteranfærgen Helge og de flotte, gamle træskibe, Øhop og strandene omkring Svendborg.
Er du til aktiv ferie, er Svendborg det perfekte udgangspunkt, hvad enten du vil dykke, kitesurfe, fiske, ro i kajak eller tage din egen sejlbåd ud til øerne.

Ø-hop uden ø-kuller

Tag færgen fra Svendborg eller Faaborg - og pludselig er verden en helt anden. ude på øerne er der en ganske særlig stemning og ro. Hver ø fortæller sin historie og byder på enestående naturoplevelser.

Aktiv ferie på øhavet

Det Sydfynske Øhav kan nydes på utallige måder: i kajak, på et sejlskib, på dykkertur eller set fra de smukke vandre- og cykelruter langs kysterne.

Sundets Stilhed

Sundets Stilhed er den første dramatiserede lydfortælling, hvor du går langs sundet og får fortalt egnens kulturhistorie gennem seks forfatteres øjne, der alle bor eller har boet i Svendborg.

Øture og solnedgangsture

Hele skolesommerferien sejler skonnerten META fire timers øture og to timers solnedgangsture. Tag madkurven med og se de smukke, sydfynske kyster fra søsiden.

M/S Helge

Tag med veteranskibet M/S Helge på en enestående sejltur og oplev Sydfyn og Svendborgsund fra den smukkeste side. På flere af turens stop findes også gode badestrande og ishuse. Planlæg din tur med mulighed for at stige af og på undervejs.

Sejlads som i gamle dage

De flotte, gamle sejlskibe kan lejes for to timer, en halv eller en hel dag. Maritimt Center Danmark på havnen i Svendborg har 20 års erfaring med at arrangere oplevelser til søs.

Geopark Det Sydfynske Øhav

Det Sydfynske Øhav vil på verdenskortet. Det skal ske gennem den prestigefyldte udnævnelse som UNESCO Global Geopark. I 2018 tog de fire sydfynske kommuner og Naturturisme I/S det første skridt, da man officielt stiftede Geopark Det Sydfynske Øhav. Man skal nemlig være en geopark før, man kan blive en UNECSO Global Geopark.

Det, der skal kvalificere Sydfyn, øerne og øhavet til en UNESCO-udnævnelse er, at området har både national og international geologisk interesse. Øhavet er verdens største oversvømmede istidslandskab. Andre eksempler på enestående geologi er Damestenen i Hesselager, Egebjerg Bakker ved Svendborg, Ristinge Klint på Langeland og Svanninge Bakker ved Faaborg m.fl.  

Øerne ud for Svendborgs kyst

Skarø

Den lille ø er især kendt for sin smukke natur med fugle og småvildt - men den kan også meget andet.

Drejø

Drejø er en stor naturoplevelse med et rigt fugleliv og et varieret terræn. Øen byder på gode bade- og fiskemuligheder. Her kan du være heldig at se h...

Hjortø

Hjortø er bilfri og har hverken købmand, kro eller kirke. Til gengæld er her ro og fred og et meget rigt dyre- og planteliv samt flere børnevenlige st...

Thurø

Thurø er et gammelt søfartssamfund, hvor der omkring år 1900 var over 100 hjemmehørende skonnerter. I dag er det et levende lokalsamfund med et tæt sa...

Tåsinge

Tåsinge udgør med sine unikke landsbymiljøer, sine fynske haver og æbleplantager og sine karakterisktiske herregårdslandskaber et idyllisk tidsbillede...