stævn ved solnedgang

Det Sydfynske Øhav

Badebro

Der er masser af muligheder for at opleve Det sydfynske Øhav - også for dem, der ikke har eget sejlskib. Her giver vi et overblik over færgeruter og ture med veteranfærgen Helge og de flotte, gamle træskibe, Øhop og strandene omkring Svendborg.
Er du til aktiv ferie, er Svendborg det perfekte udgangspunkt, hvad enten du vil dykke, kitesurfe, fiske, ro i kajak eller tage din egen sejlbåd ud til øerne.

Geopark Det Sydfynske Øhav

natur Svendborg

Det Sydfynske Øhav vil på verdenskortet. Det skal ske gennem den prestigefyldte udnævnelse som UNESCO Global Geopark. I 2018 tog de fire sydfynske kommuner og Naturturisme I/S det første skridt, da man officielt stiftede Geopark Det Sydfynske Øhav. Man skal nemlig være en geopark før, man kan blive en UNECSO Global Geopark.

Det, der skal kvalificere Sydfyn, øerne og øhavet til en UNESCO-udnævnelse er, at området har både national og international geologisk interesse. Øhavet er verdens største oversvømmede istidslandskab. Andre eksempler på enestående geologi er Damestenen i Hesselager, Egebjerg Bakker ved Svendborg, Ristinge Klint på Langeland og Svanninge Bakker ved Faaborg m.fl.  

Øerne ud for Svendborgs kyst