Tåsinge

Tåsinge

Foto: SvendborgEvent

Tåsinge udgør med sine unikke landsbymiljøer, sine fynske haver og æbleplantager og sine karakterisktiske herregårdslandskaber et idyllisk tidsbillede af Danmark fra før verden gik af lave. 

På østsiden af Tåsinge ligger den smukke skipperby Troense, hvor man kan opleve gader med talrige fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet. En gåtur ad Troense Strandvej eller Grønnegade i maj, hvor frugttræernes blomster springer ud overalt i de velholdte haver, er en vanedannende oplevelse.

I Troense finder I også Tåsinge Turistinformation, som kan hjælpe med alt lige fra de bedste strande til kulturelle oplevelser.

Fra Troense fører en smuk allé til Valdemars Slot, der udover at være et af landets største privatejede slotsanlæg også er indrettet som museum. 

På Tåsinges højeste punkt - midt i de fredede Bregninge Bakker, finder I Tåsinge museum, som består af 5 huse. Hovedhus med Elvira Madigan mindestue. Folkemindesamling, Skipperhjem, Musikhus, Rebslagerhus og et dejligt lysthus i bondehaven til madpakkespisning.

Lige overfor Tåsinge Museum finder I Bregninge kirke, som er en af de danske kirker, der har flest besøgende og fyldt med overraskelser. Den ligger smukt på toppen af Tåsinge, og fra tårnet er der en fantastisk udsigt over det sydfynske øhav og Svendborg og på en klar dag er det muligt at se helt til Kiel i Nordtyskland.

På kirkegården ved Landets Kirke (som ligger et lille stykke væk fra Bregninge Kirke) ligger Elvira Madigan og Sixten Sparre begravet. For hvem der i 1889 udspillede sig et kærlighedsdrama, da hun var en fattig linedanserinde i cirkus og han svensk dragonløjtnant og adellig. Det er skik ved bryllupper i kirken, at bruden lægger en buket på deres gravsted.

Et par kilometer fra kirken ligger flyvepladsen, hvor man kan komme med Starling Air på en anderledes sightseeing tur og opleve Det Sydfynske Øhav fra luften.

Fra Skansen ved Vindebyøre kan du nyde madpakken med udsigt til Svendborg Havn og Svendborgsundbroen, og de mange både, der sejler gennem sundet.