Thurø

Thurø

Foto: Mikkel Jézéquel

Thurø er et gammelt søfartssamfund, hvor der omkring år 1900 var over 100 hjemmehørende skonnerter. I dag er det et levende lokalsamfund med et tæt sammenhold.

Nyd naturen ved Thurø Rev

Thurø Rev er det smukkeste naturområde på Thurø. Blandt græssende heste og badegæster er der et spændende plante- og fugleliv. For enden af Thurø Rev er der en smuk udsigt til Svendborgsund og Langeland og Tåsinge.

Smørmosen – et yndet udflugtsmål

En sjov og original minigolfbane og et stort legeområde med gratis aktiviteter, borde, bænke og plads til boldspil. Alt sammen direkte ned til en af Svendborgs bedste badestrande med badebro og rutjebane. Der er ikke noget at sige til, at Smørmosen er et yndet udflugtsmål for rigtig mange svendborgensere.

Thurøs "væg"

Straks du kommer til Thurø, fornemmer du det særlige sammenhold der er på øen. Længe før Facebook har beboerne på Thurø slået beskeder op om alt, hvad der sker på øen. For enden af dæmningen op til øen fortæller bannere og skilte om alt fra runde fødselsdage og byfester til nye kartofler og loppemarkeder. Traditionen går mere end 100 år tilbage.

Gambøts gamle fiskehytter

Stemningsfuldt sted med stejlepladsen foran. Her kan man se ind i Thurø Bund, en dyb naturskabt havn, der i søfartens storhedstid blev brugt til vinteropbevaring af de store skibe, ofte over 100 skonnerter tæt op af hinanden.

Læs mere om mulighederne på Thurø på Thurø's egen turistside Thurø Turist Guide.