Gå til indhold
sneklædt landskab

Vinter aktiviteter

Foto: Michael Volder

Selvom det bliver koldere og koldere er der stadig meget du kan lave i Svendborg både indendørs og udendørs.

Rundt i Svendborg

Svendborg er en smuk by uanset årstiden og helt klart værd at gå en tur igennem og nyde den gamle by – Her har vi en 2 km rute som fører jer gennem den indre by og samtidig giver jer et historisk indblik.

I kan også gå på opdagelse i litteraturen, Svendborg er blevet brugt som kulisse i forskellige bøger gennem årene og nu har I muligheden for at opleve stederne som bliver beskrevet i dette litterære bykort.

Tag på tur omkring Svendborg

Omkring Svendborg er der rig mulighed for både korte og lange ture. Er man til de lange ture kan man tage en del af Øhavsstienog man kan med fordel downloade Geoparkens app for at have ruterne lige ved hånden, se hvor der er p-pladser, gode madpakke- og kaffesports.

Er I til de lidt kortere ture, kan I overveje en tur til Tåsinge og tage forbi Skansen eller Valdemars Slot eller tage til Thurø en dag og opleve den skønne natur. Naturen omkring Lundeborg og Syltemae ådal i Vester Skerninge er helt klart også et besøg værd.

Vi har også samlet turforslag på vores ”Svendborg til fods” side.

Vil du ud med cyklen, har vi samlet en række ruter til dig lige her

ud i naturen

Foto:Kasper Andersen

Lydfortællinger i Svendborg

Lydfortællinger er en alternativ måde at opleve Svendborg på og der er efterhånden en del forskellige. Nogle fortællinger tager udgangspunkt i historien og nogle i kunsten omkring os.

Vi har lavet en samlet liste over de forskellige lydfortællinger, så du kan vælge den helt rigtige, når du skal gå på opdagelse i og omkring Svendborg.

Egeskov Slot i vinter klæder

Nu kan man besøge Egeskov i vintersæsonen og gå på opdagelse i udstillingerne, som strækker sig over et areal på ca. 12.000m2, hvor der vises klassiske køretøjer i Veteranmuseet, fortidens og nutidens redningsudstyr i Falck Museet og man kan blive inspireret til sommerens udflugter i Camping Outdoor Museum, som åbnede i 2021.

Børnene får nemt tiden til at gå i Legeskoven. På Egeskov findes én af landets største legepladser, på i alt 30.000m2 med f.eks. Kompan-udstyr, et 11 meter højt klatrenet og Den store labyrint.

I vinterferien har du mulighed for både at stå på skøjter og opleve LUMINIS – Egeskov Light Castle Festival. Læs mere om deres program i vinterferien på deres hjemmeside.

Læs mere om deres vinteråbent på Egeskov Slots hjemmeside.
 

Egeskov Slot Vinter

Foto:Egeskov Slot

For de helt små

Skal I på legepladsen, kan I tage forbi den Maritime Oplevelses Ramblanaturlegepladsen ved siden af Naturama eller legepladsen på engen ved Christiansminde.

I kan også tag på eventyr med appen NaturEventyr som har lavet gratis-fortæller langs børnevenlige ruter. I appen kan I se hvor lang ruten er, hvor den starter og hvor man kan parkere.  I Svendborg kommune kan I følge 4 forskellige turer:

Svendborg midtby: Havfruens mysterie og det magiske kompas

Christiansminde: Kaptain Fahnø og den forsvunden skat

Skansen ved Vindebyøre: Juliane og rejsen til fremtiden

Rødme Svinehaver: Tatonka og troldens styrke

Natur og børn

Foto:Natur Eventyr

Del dine øjeblikke fra Svendborg med os: