Svendborg havn

Færgeruter fra Svendborg Havn

Foto: Knud Mortensen

Svendborg havn åbner op for et væld af muligheder for at se hele Det Sydfynske Øhav. Her har vi samlet en liste over de forskellige færger, deres ruter og priser vi anbefaler at reservere plads i forvejen, så du er sikker på at komme med.

M/S Helge

Tag med veteranskibet M/S Helge på en enestående sejltur og oplev Sydfyn og Svendborgsund fra den smukkeste side.

Nyd den salte havluft med udsigt til den smukke natur med skove, strande og de hyggeligste små havne. Tag en afstikker på turen og stå af i den hyggelige gamle skipperby Troense og gå en tur i de gamle små gader med velholdte bindingsværkshuse. På flere af turens stop findes også gode badestrande, ishuse og mulighed for hyggelige gåture i området.

 

Hjortøboen

Hjortøboen sejler mellem Svendborg og Hjortø. Turen tager 1 time og man passerer det smukke Svendborgsund og sejler forbi Skarø, inden man svinger ind i øens lille havn. Der er plads til 1 bil og max. 12 passagerer på færgen. Udenfor skolernes sommerferie sejler Hjortøboen udelukkende på bestilling.

M/F Højestene

Sejl med M/F Højestene til Drejø og Skarø. Oplev den helt unikke Ø-stemning, stilhed, smuk natur, dyreliv og frisk havluft. Mød de lokale, som byder på kaffe hos både købmand, café og museum. Prøv de økologiske specialiteter, lokalt produceret is og besøg de mange kreative butikker med kunsthåndværk og kuriosa - få en bid af den gode stemning med hjem.

Ærøfærgerne

Ærøfærgerne har tre ruter Svendborg - Ærøskøbing, Søby - Fynshav og Søby - Faaborg. For alle tre færger gælder følgende:

  • Det tilrådes at reservere plads til biler.
  • Der skal reserveres plads til cykelgrupper og andre grupper over 6 personer.
  • Hvis man ikke er i færgehavnen senest 10 min. før afgang, bortfalder reservationen.
  • Ikke reserverede biler samt gående passagerer skal møde senest 5 min. før afgang.

Parkering

Guide til parkering, når du skal sejle med færgerne eller besøge Svendborg Havn. Se de mange muligheder lige her.