VisitSvendborg
Svendborg havn

Færgeruter fra Svendborg Havn

Svendborg havn åbner op for et væld af muligheder for at se hele Det Sydfynske Øhav. Her har vi samlet en liste over de forskellige færger, deres ruter og priser - fælles for dem alle er at du kan købe billet om bord på færgerne, dog anbefaler vi at reservere plads i forvejen.

M/S Helge

Tag med veteranskibet M/S Helge på en enestående sejltur og oplev Sydfyn og Svendborgsund fra den smukkeste side. På flere af turens stop findes også gode badestrande og ishuse. Planlæg din tur med mulighed for at stige af og på undervejs. 

M/S Helge sejler en fast rute med 6 stop: Svendborg, Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten og Valdemars Slot. Turen tager i alt 55 minutter mellem Svendborg og Valdemars Slot.

 

Hjortøboen

Hjortøboen sejler mellem Svendborg og Hjortø. Turen tager 1 time og man passerer det smukke Svendborgsund og sejler forbi Skarø, inden man svinger ind i øens lille havn. Der er plads til 1 bil og max. 12 passagerer på færgen. Udenfor skolernes sommerferie sejler Hjortøboen udelukkende på bestilling.

M/F Højestene

Sejl med M/F Højestene til Drejø og Skarø. Oplev den helt unikke Ø-stemning, stilhed, smuk natur, dyreliv og frisk havluft. Mød de lokale, som byder på kaffe hos både købmand, café og museum. Prøv de økologiske specialiteter, lokalt produceret is og besøg de mange kreative butikker med kunsthåndværk og kuriosa - få en bid af den gode stemning med hjem.

Ærøfærgerne

Ærøfærgerne har tre ruter Svendborg - Ærøskøbing, Søby - Fynshav og Søby - Faaborg. For alle tre færger gælder følgende:

  • Det tilrådes at reservere plads til biler.
  • Der skal reserveres plads til cykelgrupper og andre grupper over 6 personer.
  • Hvis man ikke er i færgehavnen senest 10 min. før afgang, bortfalder reservationen.
  • Ikke reserverede biler samt gående passagerer skal møde senest 5 min. før afgang.