Koncert på Skarø Festival
Jazz musik

Festivaler i Svendborg og Det Sydfynske Øhav

Foto:Andreas Bastiansen&Knud Mortensen

 

Svendborg byder på et bredt udvalg af festivaloplevelser, uanset om din interesse ligger inden for musik, gastronomi, kunst, debat eller sportsaktiviteter på land eller til vands. Di kan sagtens tage afsted med hele familien – de fleste festivaler har også aktiviteter og underholdning, der er tilpasset børnene, så de kan få en sjov oplevelse med.

Besøg Svendborg - en by i festivalens tegn

Svendborg og Det Sydfynske Øhav har godt 30 festivaler om året og der kommer hele tiden flere til. Nogle er for den brede befolkning, som eksempelvis SVEND Filmfest, og andre er for den lidt smallere målgruppe, eksempelvis Svendborg Dage med Brecht. Nogle festivaler vokser fra år til år mens andre ønsker at forblive små. Skarø festivalen valgte f.eks. i 2018 at sætte billetantallet, ned for at kunne holde fast i at forblive en lille festival.

Der opstår en unik stemning i byen, når man vandrer gennem gader og stræder, og der er en summende energi af glade mennesker, der ser frem til en koncert, de skal til, eller som netop har nydt en. Det er også fantastisk, når Svendborg er fyldt med sportsudøvere, der ivrigt venter på startsignalet, og bruger ventetiden på at udforske og beundre hinandens udstyr, uanset om det er både, mountainbikes eller noget helt andet.

Hvilken type festival er du mest til?

Silverrudder

Sportfestivaler

Hansted Live

Musikfestivaler

SVEND17

Kulturfestivaler

grill

Fødevare festivaler

Fødevarer

Når vi i Svendborg afholder fødevarer festivaler, så er det med et ønske om at sætte fokus på det lokale, både råvarer, producenter og restauratører. Prøv at være i byen i slutningen af juni hvert år, når nordens største fødevaremarked afholdes, hvor over 100  føde- og drikkevareproducenter fra hele Danmark, men særligt fra Sydfyn, kommer for at lokke dig med deres lækre varer.

Har du en passion for portvin eller vil du gerne udvikle en, så overvej at lægge vejen forbi når der er portvinsfestival, hvor du har mulighed for at smage vine fra hele Sydfyn.

Vores fødevarefestivaler er den perfekte mulighed for at prøve nye råvarer som man ikke kendte til før. Man kan også vælge at overgive sig en ens laster, som når tarteletfestivalen åbner dørene til et mekka af forskellige tarteletter. 

Lokale laver lokalt

Foto:Knud Mortensen

Musik

Er du til rock, pop, jazz eller opera. I Svendborg har vi rigtig mange musik fastivals som både hylder de lokale og de store internationale navne. Du kan selvfølgelig gå efter det musik du kender og holder af - men hvorfor ikke prøve noget nyt? Har du aldrig hørt opera før, hvorfor så ikke tage til den Sydfynske Opera Festival måske du opdater en helt ny hobby eller oplev hvad orgelmusik kan, når det ikke bliver brugt i kirkelig sammenhæng. 

Instrumenter

Foto:Knud Mortensen

Sport

I Svendborg gør vi meget for at fejre det som gør byen og Det Sydfynske Øhav til noget særligt. Vi fejrer den smukke natur gennem vores sport festivals, hvor mountainbikere kommer ud på nogle af Danmarks smukkeste og bedste MTB sport når der afholdes BISSEN MTB og OUTDOOR SYDFYN. Vi fejrer havet, når skibe og både fra hele verdenen kommer for at deltage i Fyn rundt, Silverrudder og Classic regatta.

Selv hvis man er i byen som tilskuer er det fascinerende at se, så mange mennesker med deres store passion for et bestemt område og man bliver helt grebet af stemningen og kan slet ikke lade vær med at heppe og får helt lyst til selv at deltage.

Ollerup gymnastikhøjskole

Foto:Knud Mortensen

Kultur

Når vi siger kulturfestivaler, mener vi det i ordets bredeste forstand, nogle fejrer filmens verden som SVEND, mens Svendborg Graphic hylder kunstner indenfor tegneserier, animation og spil. Men fælles for dem alle er at de beder dig om at stoppe op og tage stilling til noget, enten til en film, et kunstværk, et digt eller noget som rør sig i verden.

Svendborg Graphic

Foto:Knud Mortensen