Helle Troelsen fra Troensehaven
Helle Troelsen fra Troensehaven

De lokale anbefaler: Helle Troelsen

Foto:Helle Troelsen&Helle Troelsen
Helle deler sine personlige favoritter og insider-tips til Svendborg.

Bag om Helle Troelsen

59 år
Havearkitekt og indehaver af Troensehaven
Stammer fra Silkeborg, men har boet det meste af voksenlivet på Fyn. Siden 2012 i Troense.
Helle har altid tænkt, at Silkeborg og Svendborg minder om hinanden, og at hvis hun skulle flytte fra sin hjemegn, skulle det være til Svendborg, hvor der er masser af kultur, natur og vand.

Kulinarisk

Jeg vil særligt fremhæve restaurant Resumé som laver formidabel mad. Jeg var selv involveret i restaurantens flytning fra lokalerne i Møllergade til Den Blå Kirke, hvor jeg stod for design af haven, der næsten udelukkende er plantet til med spiselige planter. Jeg har også haft gode kulinariske oplevelser på 105 bar og køkken.

Foto:Helle Troelsen

Vil man have virkelig godt brød med hjem, kan jeg varmt anbefale Baguette i Møllergade. Og er man glad for spændende vine, så går man næsten aldrig forgæves hos Økologisk Vinimport i Møllergade. 

En god oplevelse er også at besøge de forskellige kulinariske events og markeder i Svendborg bl.a. Kulinarisk Sydfyn og Øl-festival på Frederiksøen. 

©VisitSvendborgFoto:Frederikke Juul Albertsen

Kultur

Først og fremmest vil jeg fremhæve det særdeles store udbud af kulturelle tilbud i Svendborg. Der er altid noget at vælge imellem, om man er til musik, teater, foredrag, kunst m.v.. Jeg går f.eks. aldrig forgæves, når jeg besøger SAK og de skiftende udstillinger, der vises der.

Er man til jazz, så har Giant Steps mange fede koncerter med nogle af landets bedste jazzmusikere og udenlandske gæstemusikere.

BaggårdTeatret viser eksperimenterende forestillinger, hvor man kan blive både underholdt og overrasket.  En vældig god oplevelse er at forene vandreturen med historiefortælling og "Usynligt teater" i deres Audiowalk som man kan hente på app'en. Her er flere fantastiske muligheder i og omkring Svendborg.

Foto: SAK Kunstbygning

Natur

Svendborg er omgivet af fantastisk natur, uanset hvor man befinder sig. En gåtur langs med vandet byder altid på smukke naturoplevelser. Jeg er særlig glad for Tåsinge, hvor jeg bor. En tur gennem Nørreskoven, omkring pynten bag Valdemars Slot og langs med de fine gamle huse på Troense Strandvej er en tur værd. 

Øhavsstien er også værd at følge, og laver man en længere vandretur ud af det, så er der flere overnatningsmuligheder i sheltere. Et godt sted at overnatte er fx på Thurø Rev.

Man kan tage en afstikker i Troense, og se den gamle landsby med bevaringsværdige huse og en hyggelig marina. 

Foto: Knud Mortensen
Foto: Helle Troelsen

"Det unikke ved Svendborg og Tåsinge er, at det er omgivet af vand. Her oser en stemning af hyggelig ø-kultur"

Det unikke ved Svendborg

Det unikke ved Svendborg og Tåsinge er, at det er omgivet af vand. Her oser en stemning af hyggelig ø-kultur, især hvis man tager et øhop i Det Sydfynske Øhav. Det er både sejlturen, hvor man kan nyde Svendborg og Tåsinge fra søsiden, og gå i land på Skarø og Drejø, tage en vandretur på øerne rundt og slutte af med mad og drikke på en af de små lokale ø-caféer.  

Foto:Knud Mortensen

Når jeg har gæster på besøg

Tilbagevendende gæster vil gerne have gåturen rundt i Troense og mærke stemningen i den lille landsby. De skal altid stikke hovedet ind i den lokale købmand Storms Hjørne, der drives af frivillige beboere. 

Andre vil gerne en tur på Frederiksøen og nyde en kold øl på Kammerateriets strandbar. Dette kan kombineres med en sejltur med Helge, der næsten bringer os fra dør til dør. Har vi længerevarende besøg, er det altid populært med ø-hop i Det Sydfynske Øhav.

© VisitSvendborgFoto: Katrine Stubager
Foto: Lotte Bøgelund

Læs andre lokale anbefalinger

Billede af Susanne og Bo fra Svendborgsund Bryghus
De lokale anbefaler: Susanne og Bo Abelgren Ehlers.
Kim Gubi Lundvaldt, ejer af Restaurant Resume og Salig Simons Gård
De lokale anbefaler: Kim Gubi Lundvaldt