Det Sydfynske Øhav

Der er masser af muligheder for at opleve Det sydfynske Øhav - også for dem, der ikke har eget sejlskib. Her giver vi et overblik over færgeruter og ture med veteranfærgen Helge og de flotte, gamle træskibe.
Er du til aktiv ferie, er Svendborg det perfekte udgangspunkt, hvad enten du vil dykke, kitesurfe, fiske, ro i kajak eller tage din egen sejlbåd ud til øerne.

Helge

M/S Helge

Sundfarten M/S Helge

Sejlads som i gamle dage

Det flotte, gamle sejlskibe kan lejes for to timer, en halv eller en hel dag. Maritimt Center Danmark på havnen i Svendborg har 20 års erfaring med at arrangere oplevelser til søs.

Tåsinge Troense

Tåsinge

Skulle filmmanden Morten Korch have fundet den perfekte 'film location' i dag havde han med sikkerhed valgt Tåsinge, der med sine unikke landsbymiljøer, sine fynske haver og æbleplantager og sine karakterisktiske herregårdslandskaber udgør et idyllisk tidsbillede af Danmark fra før verden gik af lave. 

Thurø Svendborg

Thurø

Thurø byder på skøn natur, strand og mange aktiviteter.

Havkajak i Det sydfynske Øhav

Det sydfynske øhav er et fantastisk område at ro kajak i. Her venter naturoplevelserne i alle de små bugter og vige, ude på øerne  - og lige udenfor døren, når du bor i Svendborg.

Dykning i Det sydfynske Øhav

Dykning i Det Sydfynske Øhav

Klik på billedet og find alt hvad du har brug for at vide på dyk-sydfyn.dk

Fiskeri på Sydfyn

Uanset hvilken by eller ø du vælger som udgangspunkt for en tur efter havørreder, er der godt fiskeri i hele øhavet. 
Få gode råd og tips til fiskepladser på Sydfyn her.