Skarø Strand

Skarø

Foto: Knud Mortensen

Den lille ø er især kendt for sin smukke natur med fugle og småvildt - men den kan også meget andet.

Skarø er også kommet på landkortet med sin særdeles aktive lokalbefolkning, der er en flok ildsjæle, som formår at sætte ting i gang. hvert år i august har Skarø sin egen musikfestival. Øen har også en isproducent, der sælger is til hele verden, en sommercafé med eget røgeri, en apotekerhave m.m.

Øen ligger ved udmundingen af Svendborgsund og betjenes af samme færgeforbindelse som Drejø. Takket være de hyppige færgeafgange er der mange der benytter sig af en endagstur til øen (se fartplan og køb billetter her). På Skarø er naturen den største attraktion med med strandenge, diger, sandrev og fine udsigter. Trampestier tværs over marker og langs kysterne gør det let at udforske øen til fods eller på cykel.

Skarø har omkring 18 beboere. Skarø by består af smukke bindingsværkshuse og gårdene ligger stadig to og to om byens gadekær. Skarø Kirke er beliggende på øens højeste punkt med fin udsigt over øhavet.

Øen har endda dens egen SkarøFestival som har mottoet "den kærligste lille festival med et stort musikprogram – midt i Det sydfynske Øhav, midt i den danske sommer" 

Oplev Skarø

Liste
Kort
Skarø Kirke
Foto: VisitSvendborg

Skarø Kirke

Indtil Skarø fik sin egen lille kirke i 1900, måtte øens beboere sejle til Drejø for at få foretaget kirkelige handlinger. Det kunne ofte være barske rejser med de små sejl- og rofartøjer, særlig om v...

Læs mere
Skarø Havn
Foto: VisitSvendborg

Skarø Havn

På Skarø kan I opleve den helt unikke ø-stemning. Stilheden kan mærkes i sjælen, og roen sænker sig, når I fortøjer båden midt i den smukke natur og friske havluft.

Læs mere

Skarø Teltplads med shelters og sommerhytter

Stor skøn friluftsplads 300 meter fra færgelejet. Fin udsigt til Skarø Rev og lystbådehavnen. Tæt på strand.

Læs mere
Is fra Skarø
Foto: VisitSvendborg

Is fra Skarø

27 beboere har den lille ø i Det sydfynske Øhav. To af dem er Britta Tarp og Martin Jørgensen, der sammen står bag Is fra Skarø. En gourmetis, som besøgende på øen kan smage i den hyggelige, lille isc...

Læs mere
Find haletudsen på Skarø
Foto: VisitSvendborg

Find haletudsen på Skarø

Vi udruster børnefamilier til deres helt egen ekspedition på stranden:

Kig på fisk, krabber, rejer og vandinsekter - lån fiskenet, krabbestænger, rejenet, bøtter, bøger og vandkikkert.

Find sten på ...

Læs mere