VisitSvendborg
Skarø Strand

Skarø

Den lille ø er især kendt for sin smukke natur med fugle og småvildt - men den kan også meget andet.

Skarø er også kommet på landkortet med sin særdeles aktive lokalbefolkning, der er en flok ildsjæle, som formår at sætte ting i gang. hvert år i august har Skarø sin egen musikfestival. Øen har også en isproducent, der sælger is til hele verden, en sommercafé med eget røgeri, en apotekerhave m.m.

Øen ligger ved udmundingen af Svendborgsund og betjenes af samme færgeforbindelse som Drejø. Takket være de hyppige færgeafgange er der mange der benytter sig af en endagstur til øen (se fartplan og køb billetter her). På Skarø er naturen den største attraktion med med strandenge, diger, sandrev og fine udsigter. Trampestier tværs over marker og langs kysterne gør det let at udforske øen til fods eller på cykel.

Skarø har omkring 30 beboere. Skarø by består af smukke bindingsværkshuse og gårdene ligger stadig to og to om byens gadekær. Skarø Kirke er beliggende på øens højeste punkt med fin udsigt over øhavet.

Øen har endda dens egen SkarøFestival som har mottoet "den kærligste lille festival med et stort musikprogram – midt i Det sydfynske Øhav, midt i den danske sommer" 

Læs mere om Skarø her.