Frederiksø
Højestene sejler til Skarø

Sommer i Svendborg

Foto:Mads Bordinggaard&Lasse Jensen

Ud i naturen

Har du brug for at koble helt fra og opleve UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav? Brug Svendborg som din base for at tage på vandreture, cykelture og til aktiviteter på havet. Svendborgs kyster og det pittoreske øhav indbyder til store naturoplevelser og afslapning i smukke omgivelser. Om du foretrækker at udforske de frodige skove, cykle langs kysten eller sejle mellem de charmerende øer, finder du ro og fornyet energi i Svendborgs idylliske natur.

Besøg Frederiksø

Frederiksø i Svendborg er en historisk ø med en moderne puls, beliggende i Svendborg Havn. Øen, som tidligere var en del af byens maritime industri, er i dag et kulturelt og kreativt centrum. Her finder du en blanding af kunstgallerier, værksteder, caféer og koncertsteder, der tiltrækker kunstnere og besøgende fra nær og fjern.

Sæt dig til rette i strandbaren og nyd udsigten og skibene komme sejlende forbi, og tag f.eks. forbi Danmarks Kostumarium eller galleriet og det litografiske værksted, Atelier Clot.

Frederiksø
Foto: Mads Bordinggaard
Frederiksø Svendborg
Foto: Mads Bordinggaard

Fra vejboder til gourmetrestauranter

Svendborgs madscene er både dynamisk og mangfoldig og bærer tydeligt præg af en stærk tilknytning til lokale råvarer. Byen rummer et væld af spisesteder, der spænder fra traditionelle danske retter til store gastronomiske oplevelser. Mange restauranter og caféer samarbejder tæt med lokale producenter for at sikre friske, sæsonbetingede ingredienser, hvilket giver en autentisk smagsoplevelse.

Hvor vil du bo?

Havudsigt, egen vært, en god seng eller unikke omgivelser? Vælg mellem moderne hoteller, charmerende bed & breakfasts, hyggelige og prisvenlige værelser og naturskønne campingpladser. Oplev den autentiske stemning og vågn op til det bedste, Sydfyn har at byde på.

Tag en afstikker fra Svendborg

Svendborg er indgangsporten til hele Det Sydfynske Øhav, og samtidig kommer du nemt og hurtigt rundt på hele Fyn med Svendborg som udgangspunkt. Tag derfor en afstikker en eller to dage, når du er i Svendborg.