To timer: Slentretur i Svendborg

Foto: Mads Kruse

Svendborg er kåret til Danmarks flotteste handelsby, og har I et par timer, kan I sagtens nå at snuse til byens helt særlige atmosfære. 

Begynd jeres slentretur på Havnepladsen, hvor I kan se både færger og store træskibe lægge til og fra. Brogade og Sankt Peder Stræde fører op mod centrum, og undervejs kommer I forbi kunsthåndværkere, specialbutikker og hyggelige caféer.  Ved Sankt Nicolai Kirke drejer I ned ad det hyggelige Kyseborgstræde og ender oppe i gågaden Gerritsgade, der er en af byens hovedstrøg. 

Herfra følger I gågaden ned gennem Kattesundet til byens Torv, der ligger omkranset af butikker, spisesteder og caféer. 
Gå op ad trappen ved Vor Frue Kirke og følg det lille stræde bag kirken, der fører ned til Fruestræde og æresborgeren Johannes Jørgensens hus. 
Herfra fører en lille smutvej ned til Møllergade - endnu en hyggelig handelsgade at gå på opdagelse i. 
Midt på Møllergade kan I nyde udsigten på vej ned ad Havnetrappen, hvor turen slutter i byens livlige lystbådehavn.

På to timer kan man også nå at opleve Svendborgs historie

Sct. Nicolai Kirke

Svendborgs ældste kirke er naturligt nok viet til Sankt Nicolai, som er de søfarendes helgen. Kirken er opført i begyndelsen af 1200-tallet på fundamenter af en endnu ældre kampestenskirke. I løbet af de følgende århundreder er den blevet udvidet ved flere lejligheder, senest med det store tårn sidste i 1400-tallet.

Gåsetorvet

I forbindelse med en omlægning at Brogade dannedes ca år 1400 et lille tov, Fiskertovet. Dette skiftede i det 17. århundrede navn til Gåsetorvet. En skulptur af Søren West fra 1997 er med til at understrege navnet.

Byens gamle brønd

Denne flotte og velbevarede brønd kan dateres til ca. 1400 og var offentlig i henved 200 år. Det middelalderlige plankeværk og vippearm er en rekonstruktion fra 1990'erne. Du finder den i baggården v. Sct. Peders Stræde 13-15.

Sejlskibsbroen

En smuk sommeraften er dette et af de mest romantiske steder i Svendborg. Nyd udsigten mod halvøen Skansen og duften af tjære og det pulserende liv på de gamle træskibe.

Frederiksøen

Snyd ikke dig selv for en gåtur på Frederiksøen, byens gamle værftsø. Her oplever du udsigten til hele Svendborg. i de senere år er der opstået et levende miljø med mange små både maritime og kreative virksomheder og mødesteder. Men fornemmelsen af stor gammel søfartsbog lever stadig i Frederiksøens ånd.

Se ruten

Læs også...

Båd ud for Skarø
En hel dag: Besøg øerne i Det Sydfynske Øhav
Jolle træf
En halv dag: oplev Svendborgs skønne omgivelser