Svendborg

Forårsaktiviteter i Svendborg

Foto: Knud Mortensen

Foråret er over os, og det indbyder til aktiviteter i Svendborg og omegn under åben himmel.

 

Rundt i Svendborg

Svendborg er en smuk by, især om foråret når solen står klart på den blå himmel og spejler sig i vandet, mens grene springer ud, anemonerne blomstrer og fuglene synger. Byen vågner for alvor op om foråret, og det er helt klart værd at gå en tur igennem og nyde den gamle by – følg f.eks. denne 2 km rutesom fører dig gennem den indre by og samtidig giver et historisk indblik.

Du kan også gå på opdagelse i litteraturen. Svendborg er blevet brugt som kulisse i forskellige bøger gennem årene, og nu har du muligheden for at opleve stederne som bliver beskrevet gennem dette litterære bykort.

Svendborg havn

Foto:Knud Mortensen

Tag på tur omkring Svendborg

Omkring Svendborg er der rig mulighed for både korte og lange ture. Er du til de lange ture, bør du ikke snyde dig selv for at gå på en del af Øhavsstienog du kan med fordel downloade Geopark Det Sydfynske Øhavs app for at have ruterne lige ved hånden, og se hvor der er P-pladser og gode madpakke- og kaffesports.

Er du til de lidt kortere ture, kan du overveje en tur til Tåsinge og tage forbi Skansen eller ValdemarSlot eller tage til Thurø en dag og opleve den skønne natur. Naturen omkring Lundeborg og Syltemae ådal i Vester Skerninge er helt klart også et besøg værd.

Aktiviteter i naturen

Der er rigtig gode muligheder for at få unikke oplevelser i naturen, hvis du kan lide at være aktiv. Tag guidet tur i havkajak (læs mere her), eller lær om naturens spisekammer og hvordan du sanker i naturen samt hvordan du tilbereder maden over bål med en omgang Vildmarksmad ved Det Sydfynske Øhav. Er du aktiviteter, der inkluderer vand, så tag på udfordrende og alsidig vrag- og naturdykning i Det Sydfynske Øhav eller tag rundt på de mange øer og fisk fra de bedste pladser – foråret er et af de bedste tidspunkter at fange havørreder på!

Du kan se endnu flere turforslag på vores ”Svendborg til fods” side.

Og vil du ud med cyklen, har vi samlet en række ruter til dig lige her

fiskeri i solnedgang

Foto:SvendborgEvent