Jesper Stig Andersen
Jesper Stig Andersen

De lokale anbefaler: Jesper Stig Andersen

Foto:Jesper Stig Andersen&Jesper Stig Andersen
Jesper deler sine personlige favoritter og insider-tips til Svendborg.

Bag om Jesper Stig Andersen

57 år
Stor dyreven, kendt for sit venskab med delfinen Delle
Pedel i snart 10 år i Kulturhus Svendborg og Teater
Har eget lille firma, ”Altmuligmanden”
Boet i Svendborg siden han var 10 år - med små afstikkere

Kulinarisk

Jeg har i 30 år...eller hvor længe Jettes Diner nu har været der, spist min burger der på restauranten eller taget den med hjem. Det er tilpas uformelt og hyggeligt til mig, og så smager burgeren rigtig godt! Så kan man gå en tur ned på Frederiksø bagefter, det summer altid af liv der på en skøn sommeraften.

Foto:Lotte Bøgelund

Kultur

Som den store dyreven jeg er, så vil jeg anbefale at besøge Naturama, hvis man skal ha en stor oplevelse i Svendborg og det gode er, at det er lige meget til børn som til voksne. Vi skal passe på vores sårbare natur, og første skridt der er oplysning og at finde glæden og fascinationen i naturen.

Foto:Knud Mortensen

Natur

Skal man opleve naturen i Svendborg, så vil jeg klart anbefale at tage en tur ud på sundet, gerne i kajak eller på SUP-board. Og er det om sommeren, så gerne sent eller tidligt på dagen, så man kan nyde roen og det skønne dyreliv vi har i og på sundet. Jeg er selv ude på sundet stort set hver dag, året rundt. Jeg vil anbefale, at man lejer kajak og SUP hos Lifeplan friluftsliv og ved Sydfyns Bådudlejning.

kajak sejlads
Foto: Knud Mortensen
Foto: Peter Brandt

"Skal man opleve naturen i Svendborg, så vil jeg klart anbefale at tage en tur ud på sundet, gerne i kajak eller på SUP-board."

Det unikke ved Svendborg

Jeg har boet i Svendborg eller på Tåsinge siden jeg var 10 år gammel, med et par afstikkere til København, Odense og Tyskland, men er altid vendt tilbage igen. Svendborg har den perfekte natur til en glad sejler som mig, og så har vi hele Det Sydfynske Øhav med en perlerække af de skønneste små øer lige ude foran døren. Det bli’r ik bedre. Byens størrelse passer også fint til mig.

Foto: Mikkel Jézéquel
Båd ud for Skarø
Foto: Kasper Orthmann Andersen

Når jeg har gæster på besøg

Har jeg gæster på besøg, så skal de med en tur på havnen og hilse på mine mågevenner, og så skal vi ud på sundet, så de oplever Svendborg fra søsiden.  Det skal være i min lille sejlbåd eller på SUP-boardet.

Foto:SvendborgEvent

Jeg vil helt klar anbefale kommende gæster at tage en tur forbi Svendborg omkring efterårsjævndøgn i september og den weekend der. Svendborg Amatør Sejlklub arrangerer verdens største singlehand kapsejlads med 450 deltagere, hvor man ene mand sejler rundt om Fyn, med start og mål i Svendborg. Den hedder Silverrudder. Det er en kæmpe oplevelse at gå en tur på havnen i dagene op til, og mærke stemningen, og se alle de flotte sejlbåde. Og så skal man give sig selv den oplevelse at tage til Christiansminde fredag formiddag og se starten gå, det er et vildt syn. 

Læs andre lokale anbefalinger

Billede af Susanne og Bo fra Svendborgsund Bryghus
De lokale anbefaler: Susanne og Bo Abelgren Ehlers.
Kim Gubi Lundvaldt, ejer af Restaurant Resume og Salig Simons Gård
De lokale anbefaler: Kim Gubi Lundvaldt