Elvira minde

Elvira Madigan og Sixten Sparre

Følg kærlighedshistorien om Elvira Madigan og Sixten Sparre på Tåsinge.

I 1889 fik Svendborg besøg af den smukke linedanserinde Elvira Madigan og den svenske løjtnant Sixten Sparre. Han var svenskdragonløjtnant, adellig og hun var en fattig linedanserinde i cirkus.

Historien om deres romantiske møde, kærlighedsforholdet, flugten og parrets dramatiske endeligt – er et skoleeksempel på en historisk begivenhed, der danner legende. Der valgte at ende deres dage i Nørreskoven på Tåsinge. Kærlighedsdramaet om de 2 elskende giver til stadighed inspiration til bl.a. teaterstykker og historie fortællinger. 

Lige overfor Bregninge Kirke ligger Tåsinge Museum med bl.a. en samling, der knytter sig til kærlighedsdramaet omkring Elvira Madigan og Sixten Sparre. Dramaet udspillede sig i Nørreskoven, hvor de to elskende gik i døden sammen. Du alt af vide om de to elskendes tanker og handlinger op til dramaet i Nørreskoven.  

Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravet på Landet Kirkegård under et gammelt egetræ. Hertil valfarter turister i tusindvis, her lægger sværmeriske unge piger en lille buket af sommerblomster, nygifte den brudebuket, som Elvira aldrig fik.