Naturlandsskab Vejstrup Ådal i Svendborg Kommune

Geopark Dage i og omkring Svendborg

Foto: Mikkel Jézéquel

For første gang nogensinde, kan du være med til Geopark Dage i hele UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav, hvor vi sammen fejrer alt det som udgør Geoparken. Det hele foregår 9.-12. maj.

I Kristi Himmelfartsferien er du inviteret med, når Svendborg, Ærø, Langeland og Faaborg går sammen om at afholde Geopark Dage i regi af fællesskabet Geopark Det Sydfynske Øhav, som for nyligt er udnævnt som UNESCO Global Geopark.

Fra den 9. til den 12. maj 2024 kan du dykke ned i et hav af aktiviteter, der kredser om geologiske, naturmæssige, udendørs, forskningsmæssige, kulturelle, undervisningsmæssige og geoturistiske emner i hele geoparken.

Under disse dage vil du opleve en fordybelse i forbindelsen mellem natur, landskab, geologi og mennesker. Du kan boltre dig i aktiviteter fra undervisere, fødevareproducenter, friluftsentusiaster, forskere og frivillige, der hele året arbejder for at bevare, nyde og dele historien om vores unikke område.

Vi håber at se dig - rigtig god fornøjelse!

Spis i Geoparken

Geoparken byder ikke kun på naturoplevelser, der er også massere kulinariske oplevelser. I anledningen af Geopark Dagene har nogle af vores lokale restauranter og spisesteder sat Geoparken på menukortet.

Dagsprogrammer

Der er mange aktiviteter under Geopark Dagene, både på vandet, i byen og ude i naturen. Klik dig ind og se programmet for de forskellige dage.

En UNESCO Global Geopark

UNESCO Global Geopark Det Sydfynske Øhav fortæller historien om en dramatisk havstigning i slutningen af sidste istid, og om hvordan isen skabte et helt særligt landskab, der har defineret områdets natur og kultur gennem 10.000 år.