En hel dag: Øhop i Det sydfynske Øhav

Fredag, januar 26, 2018

Fra Svendborg sejler de små øfærger i fast rutefart flere gange om dagen. Hvis I er tidligt ude af fjerene, kan I nå både Skarø og Drejø på én dag. Men hvorfor stresse af sted? Nyd den smukke sejltur ud gennem Svendborg Sund, mød øboerne og giv jer tid til at opleve den helt særlige stemning på de små øer.  

Skarø

Den lille ø ligger en halv times færgetur fra Svendborg. Skarø er kendt for sin smukke natur med fugle og småvildt, men også for sin særdeles aktive lokalbefolkning, der tæller godt 30 fastboende.
Det er en flok ildsjæle og iværksættere, der forstår at sætte ting i gang. Således har den lille ø sin egen musikfestival hvert år i august, en isproducent, der eksporterer til hele verden, en sommercafé med eget røgeri, en apotekerhave og meget mere.
Se mere om Skarø

Drejø

Fem kvarters sejlads fra Svendborg ligger Drejø, hvor det er helt oplagt at tage cyklerne med. Fra færgelejet kan I cykle fire kilometer tværs over øen og ende ude på klinten helt mod vest. Der er en fantastisk udsigt over øhavet, men turen i sig selv er en oplevelse, fordi I cykler over Drejet – en smal landtange med vand på begge sider. Der er masser af fugleliv og en flot udsigt over strandengene. Gammel Havn på nordsiden af øen er også et hyggeligt sted at gøre holdt, imens Bækskildestrand på sydsiden er det bedste sted at bade. På Drejø er der både købmand, egnsmuseum, café og flere spændende gårdbutikker med lokalt producerede varer.
Se mere om Drejø

Del denne side