©  Foto:

SKOVHUGGEREN - Mountain bike spor

SKOVHUGGEREN – MTB-spor for alle niveauer

SKOVHUGGEREN er et 17 km MTB-spor der tilfredsstiller både den nye forsigtige MTB´er og den avancerede, der vil hoppe, køre store rockgardens, skinnies og North Shore konstruktioner og avancerede broer.

Således er SKOVHUGGEREN blevet kåret som et af Danmarks 10 bedste spor (Politiken) hvert år siden åbningen i 2016.

Sporet er et betalingsspor anlagt i privatskov, ejet af Hvidkilde Gods, og drevet af frivillige i en non-profit forening. Alle indtægter til sporet går til udvikling, vedligehold og drift af sporet.

En stor flok frivillige udvikler løbende sporet, så brugerne oplever løbende nye linjer og features.

De frivillige sporbyggere organiserer sig i Facebookgruppen ”SKOVHUGGERENs Sporbyggerlaug

Man kan også se billeder og kontakte bestyrelsen på Facebooksiden ”SKOVHUGGEREN

Sporet er velafmærket med sværhedskategorier: Blå, røde og sorte linjer.

Der er 6 km blåt flow spor, hvor man kan undgå sten og hop. Og bare nyde flowet i dele af skoven man ellers ikke ser.

Hvis man følger det røde spor, der har sorte afstikkere, så vil den øvede og krævende rytter også finde sine udfordringer. I 2020 åbner der tilmed en Downhill sektion med startrampe, hvor man virkelig kan få luft under hjulene, hvis man er til den slags.

Vask, grill og kaffe ved Startpladsen

Ved startpladsen er der vand til cykelvask og drikkedunk. Bålhytte, hvor man grille og lave kaffe eller te på elkedlen - det står fremme altid. Ligesom der er tallerkener og bestik til fri afbenyttelse. Der er teknikstation til basisreparationer, stik til opladning af devices. Multlokum til det nødvendige.

Sporet er veldrænet og kan køres hver dag i al slags vejr, året rundt. Der er aldrig jagt i skoven.

Parkering

Biler skal parkeres ved ”Udsigten” på toppen af Alpevej, 5771 Stenstrup 55.097497, 10.512959, så kan man trille de 200m ned til Start, ved Skovmarksvej 40, 55.095278, 10.516837

Betaling

Et års medlemskab koster 500,- (250,- unge u. 15) et tredages pas koster 100,- (50,-) og kan købes via skovhuggeren.com eller via singletracker app’en.