Tog til Svendborg

Rejs med omtanke

Foto: Andreas Reib

Bidrag til bæredygtighed ved at vælge miljøvenlige transportmuligheder som offentlig transport, elbil eller cykel. Brug af tog, bus eller fælles transport reducerer dit CO2-aftryk, mens elbiler og cykler giver dig mulighed for at opleve naturen på en miljøvenlig måde.

Busforbindelser

Tag bussen til Svendborg, eller brug busforbindelserne til at komme rundt i området, når du er her. Med regelmæssige afgange forbinder busnetværket byens centrum med nærliggende landsbyer og seværdigheder. 

Fynbus offentlig transport til og fra Svendborg

Foto:Andreas Reib

Fyn

Der er gode busforbindelser fra Svendborg og rundt på hele Fyn. Se en oversigt over køreplaner og ruter her. 


Thurø, Tåsinge og Langeland

Transport til og fra øerne Thurø, Tåsinge og Langeland er nemt tilgængeligt med bus. Benyt dig af rejseplanen for at finde passende afgange, der matcher dine rejsebehov og den ønskede tidslinje.

Til og fra Svendborg

Rejs med Flixbus fra bl.a. København og Århus til Svendborg.

 

Gratis bybusser i weekenden

Tag gratis med bybusserne i Svendborg alle lørdage, søndage og helligdage. Bybusserne er ruterne 230, 240-241 og 250. Læs mere her.

 

Tjek din CO2-besparelse ved at tage bussen frem for bilen

Sammenlign din CO2-udledning, kalorieforbrug og udgifter, når du rejser til Svendborg - uanset om du vælger cyklen, bussen eller bilen. Værktøjet giver dig et indblik i og en forståelse af de forskellige transportmuligheders påvirkning af miljøet, din sundhed og din pengepung. Gennem en enkel og brugervenlig interface kan du træffe informerede valg, der ikke kun gavner dig selv, men også vores planet.

Tast dine oplysninger ind her, og se resultatet.

Togforbindelser

Svendborg er forbundet med det tognetværket, og togforbindelserne til byen har hyppige afgange fra de to togstationen Svendborg Station og Svendborg Vest. Nyd den smukke rejse gennem det danske landskab og ankom frisk og afslappet til Svendborg.

Tog til Svendborg

Foto:Andreas Reib

Rejseplanen

Brug Rejseplanen til at planlægge din tur med tog til og fra Svendborg.

København - Svendborg

Tag InterCityLyn-toget fra Københavns Hovedbanegård til Odense, og hop på regionaltoget videre til Svendborg.

Rejsetid: 2 timer og 21 minutter.

 

Aarhus - Svendborg

Tag InterCityLyn-toget fra Aarhus Banegård til Odense, og hop på regionaltoget videre til Svendborg.

Rejsetid: 3 timer og 2 minutter.

 

Tag elbilen til Svendborg

Vælg elbilen som transportmiddel, og gør din rejse mere miljøvenlig! Med en voksende infrastruktur af ladestationer er det lettere end nogensinde at køre elbilen til din feriedestination. Nyd en bekymringsfri køretur og reducer dit CO2-aftryk, mens du kører mod Svendborg.

Oplev Svendborg på cykel

Med cykelstier, der fører dig gennem smukke landskaber og langs kysten, er det nemt at udforske alle hjørner af Svendborg og omegn. Tag cyklen med til Svendborg, eller lej en cykel, når du er fremme. I Svendborg kan du leje cykler hos Cykeltutten eller hos LifePlan Kajak & Friluftsliv

Herregårdsruten
Foto: VisitFyn
Cykling Sydfyn
Foto: Knud Mortensen

Herregårdsruten

Tag på en 660 km lang cykelrute, opdelt i 14 etaper, primært på asfalt. Kør hele ruten eller vælg en enkelt etape efter eget valg. Uanset hvor du starter, og hvilken retning du cykler, vil du opleve det karakteristiske landskab, der er præget af Fyn og Øernes 123 slotte og herregårde gennem historien.

Østersøruten

Svendborg og Sydfyn er en del af Østersøruten (Nationalrute 8), der strækker sig over 820 km gennem Danmarks nationale cykelnetværk. På din cykeltur kan du udforske de smukkeste dele af Syddanmark og opleve en mangfoldighed af øer. Stop undervejs ved historiske slotte og herregårde, nyd autentisk mad og mød den venlige lokalbefolkning. 

Lej cykel i Svendborg

Tag cyklen med til Svendborg, eller lej en cykel, når du er fremme. I Svendborg kan du leje cykler hos Cykeltutten, hos LifePlan Kajak & Friluftsliv og hos Sydfyns Bådudlejning.

Mange af byens overnatningssteder udlejer eller udlåner cykler til deres overnattende. Kontakt det hotel, du skal overnatte på, og hør om mulighederne for cykellån/cykeludlejning.

Samkørsel til og fra Svendborg

Oplev Svendborg på en billig og bæredygtig måde ved at deltage i samkørsel til og fra byen gennem Gomore.dk. Reducer CO2-udledningen ved at dele en bil med andre. Besøg Gomore.dk, og find passende afgange, eller del din egen biltur og få passagerer med. Du kan også leje en bil til din rejse, og dele turen med andre. Spar penge og bidrag til en grønnere fremtid på din tur til Svendborg.