Cykler Svendborg

Svendborg på cykel og i bil

Foto: Kurt Mortensen

Svendborg og omegn er et perfekt område at tage på opdagelse i. På cykel eller i bil kan du komme vidt omkring i den smukke sydfynske natur.

Cyklist Svendborg

Foto:Kurt Mortensen

En perlerække af naturoplevelser:
Har man lyst til oplevelser på cykel eller i bil, så er Svendborg og Sydfyn helt perfekt. Man kan hurtigt tage turen over broen og køre gennem Vindeby og videre i retning af Svendborgsund Camping. Inden man når campingpladsen, kan man parkere og tage turen ud til Skansen, hvor man sagtens kan nyde kaffen eller en medbragt madkurv.

Bliver man træt af den fantastiske udsigt over vandet, kan turen fortsættes til Valdemars Slot og videre til Nørreskoven, hvor der er mulighed for både små og større cykel eller vandreture i den smukke skov.  Her er der masser af muligheder for at træffe både forbipasserende rådyr og næsten med garanti vil man møde et par smukke fasaner.

Thurø er ligeledes oplagt til en naturoplevelse. En af de smukkeste ture findes på Thurø Rev, hvor stier af både korte og længere varighed kan nydes. Er vejret til det, så er spidsen af revet noget af det smukkeste, og der er ingen børn, der ikke kan få timer til at gå med at forsøge at slå smut ud over.

På mountainbiketur:

Øst for Svendborg:
Skal der brændes ekstra kalorier af på cykelturen er der ikke langt til en frisk tur i Skovhuggerturen i Egebjerg Bakker, som i 2016 blev kåret til et ad Danmarks bedste MTB spor. Her er kræset for detaljerne og 15 km fordelt på middelsvært spor. Se mere om priser og betaling på www.skovhuggeren.com og Singletracker app’en.

Vest for Svendborg:
Her finder man et førsteklasses mtb-spor nærmest beliggende i Svendborg by. Kun et stenkast fra strand og midtby. Sporet tilbyder et rødt loop på godt 4 km for den øvede – med masser af tekniske udfordringer, samt et lettere blåt loop på 4,5, km med masser af flow.
Se mere om turen på www.svendborgmtb.dk. Det er gratis at cykle og turen findes på www.svendborgmtb.dk

Mountainbike track

Foto:SvendborgEvent