æbler

Kulinariske ruter på Fyn

Foto: Tim Kildeborg Jensen

Chokolade, øl, vin, frugtbrændevine og specialiteter. På Fyn finder du rigtig mange producenter, som går helhjertet ind for at producere fødevarer af høj kvalitet.

Den næringsrige fynske jord er grobund for fremragende fødevarer. Sprøde asparges, saftige æbler, dybrøde kirsebær, friskpresset most og aromatiske rodfrugter. På Fyn får du gode råvarer, kød fra glade dyr, lokalt brygget øl og vin, karakteristiske oste og udsøgte specialiteter som chokolade, der kan nydes året rundt.

Besøg de fynske producenter

Nu har vi lavet tre forskellige fynske ruter, der guider dig til de små producenter, så du kan komme ud og smage de lokale produkter.

Følg Den Fynske Ølrute

Fyn byder på både store og små bryggerier, som slår dørene op og inviterer indenfor. Bag bryggeriernes mure leger og eksperimenterer inkarnerede ildsjæle for at skabe øl af høj kvalitet. Tag et stop eller flere på Den Fynske Ølrute.

Følg Den Fynske Chokoladerute

Er din søde tand af den kvalitetsbevidste slags - så er den fynske chokoladerute et must på dit næste visit. Her møder du chokoladeproducenter, som lever og ånder for at sikre dig en intens smagsoplevelse og det helt rigtige knæk på chokoladen.

Følg Den Fynske Vinrute

Passionen for smage, dufte og vinmagerens oldgamle håndværk gennemsyrer alt på de fynske vingårde. Det står klart, når du går en tur mellem de snorlige rækker af vinstokke eller falder i snak med vinavlerne om deres lidenskab for at dyrke og forædle de druesorter, som trives på Fyn.

Find de lokale fødevare i Svendborg

Kulinarisk Velkomstcenter

Find vej til alle de lokale producenter og gårdbutikker og bliv inspireret af de lokale produkter.

Byens Gårdbutik

Hos Byens Gårdbutik finder du lokale fødevarer og specialiteter. Kom og oplev et stort udvalg af, hvad det sydfynske område byder på af lækre kvalitetsprodukter. Vi har friske råvarer som frugt, grøntsager, æg og kød samt ost, syltevarer, saft, chokolade, bolcher, øl og endda lokal vin.

Kulinarisk Sydfyn - nordens største fødevaremarked

Oplev en weekend i fødevarernes tegn med lokale producenter som fremviser deres varer.