julekrea

Julens aktiviteter

Foto: Makinen

Du skal ikke være bange for at komme til at kede dig i december måned. Hvis du gerne vil komme i julestemning og være kreativ så er det mange små aktiviteter hele december måned.

Aktiviteter

Black Friday og juletræet tændes - 24. november

Kom ind i byen og gør en god handel og se det smukke julelys og juletræet på torvet blive tændt.

Lokale musikere i byens gågader - 24. november - 23. december

Kom rigtig i julestemning når vi fylder gågaderne med lokale musikere som sørger for at du kommer i den helt rigtige stemning, mens du kigger efter julegaver.

Mal dit eget kalenderlys - 26. november

Tag ungerne med på Cafe Svend og vær jule-kreativ. Her har du mulighed for at male dit eget kalenderlys! De sørger for alle de ting der skal bruges, så i skal bare møde op. Det koster 25 kr. pr. Lys der males.

Juledekorationsværksted - 26. november, 3. december, 10. december

Duften af gran nær brændeovnens varme, en klump ler kan med lidt kreativitet og mange spændende materialer blive til en smuk juledekoration. 

Lysfest på Frederiksø - 2. december

Du er igen i år inviteret til Svendborgs traditionsrige lysfest, hvor vi deles om varmen, lyset og fællesskabet i vintermørket. Arrangementet skabes af Frederiksøs kulturelle lejere, frivillige ildsjæle og lokale samarbejdspartnere, der sammen danner rammen for en enestående aften fuld af hyggelige aktiviteter og oplevelser.

Særlig Søndag på Fattiggården - 3. december

Kom til Særlig Søndag på Danmarks Forsorgsmuseum - her er der gratis adgang for voksne (grupper undtaget). Børn og unge (0-17 år) har altid gratis adgang til museet. Denne søndag kan du møde museets formidlere på din tur rundt på museet. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller de medrivende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene. 

Julemanden kommer sejlende - 3. december

Traditionen tro kommer julemanden sejlende og lægger til i Svendborg Havn, hvor alle børn og barnlige sjæle kan hilse på ham. Peder Most Garden spiller som altid op til dans på Torvet, hvor vi sammen med julemanden går op og danser om juletræet.

jule hygge
Foto: Work2gether og Svendborg Snedkeri

Dekorer dit eget juletræ - 5. december

Work2gether og Svendborg Snedkeri er gået sammen om at skabe rammerne for årets mest velgørende julehygge hvor børn hjælper børn. Opskriften er enkel: Køb et juletræ i træ, og sæt dig ved et bord fyldt med alverdens krea og tag det med hjem.

Keramik
Foto: SAK Kunstbygning

Keramisk Jul - 6. - 23. december

SAK Kunstbygning vil hvert år i december præsentere en række af Fyns bedste keramikere i og dermed giver alle en mulighed for at se og måske endda finde en unik julegave.

Julemanden besøger Svendborg - 8. - 23. december

Mød Julemanden i Svendborg, han går rundt i de 2 weekender før jul og hele ugen på til juleaften. Mød ham i Svendborg Bycenter hvor han sidder på hans juletrone eller når han spadsere gennem Svendborgs hyggelige gågader for at hilse på alle de søde børn, og sørge for at dele julestemning og knus – og måske også godter og søde sager? - ud til alle på hans vej.

juleaktivitet
Foto: konsulatet harders

Jul i Konsulatet - 9. december

Kom på konsulatet og oplev: Loppemarked, klippeklistre, gløgg, varm saft, kolde drikkevarer og lækker lyd fra Dj Solstråle

Kør med Det Lille Futtog - 9. - 23. december

Hop på Det Lille Futtog i december måned og oplev julemagien i Svendborgs gågader. 

Syng Julen ind på Cafe Svend - 17. december

Smør stemmelæberne og tag hele familien med ned til en rigtig julehyggedag. Vi synger alle de kendte julesange som fx. Søren banjomus, dejlig er jorden, kender i den om Rudolf og mange flere. Sanghæfter bliver delt rundt og pebernødderne står klar på bordene, pianist Anders Haaber sidder klar ved pianoet og sangmusen Luise er klar til at synge for. Der kan købes æbleskiver og gløg. Vi glæder os meget til at se jer!