Gå til indhold
Julemanden

Julens aktiviteter

Foto: Knud Mortensen

Du skal ikke være bange for at komme til at kede dig i december måned, byen har noget for en hver smag!

I Svendborg har du mulighed for rigtigt at komme i julestemning. Du kan tage på julemarkeder, eller hvad med en julekoncert i en af kommunens kirker. Du kan møde julemanden i byens gågader eller tage imod ham når han kommer sejlende til byen. Køb dine julegaver i Danmarks flottest Handelsby, nyd julebelysningen og tag en kop kaffe eller en bid mad på en af byens cafeer eller restrauranter.

Hvis du stadig ikke ved hvad du skal lave i december måned, når du er i Svendborg, så har vi samlet lidt inspiration til dig her på siden.

Black Friday og juletræet tændes - 25. november

Kom ind i byen og gør en god handel og se det smukke julelys og juletræet på torvet blive tændt.

Julehygge på Naturama - 25. november - 24. december

Alle dyrene i udstillingen er kommet i julestemning og har fundet nissehuer og julelys frem. Oplev nisse-boet fra Svanninge Bjerge og det sjældne nisseskelet fra Svanninge Bjerge og det sjældne nisseskelet fundet under udgravningen af en smedje i Svendborg. Der er mulighed for at hører nissehistorier, være med til jule-krea og dekorere julesmåkager - Så tag på Naturama og kom i julestemning.

Lysfest på Frederiksø - 3. december

Du er igen i år inviteret til Svendborgs traditionsrige lysfest, hvor vi deles om varmen, lyset og fællesskabet i vintermørket. Arrangementet skabes af Frederiksøs kulturelle lejere, frivillige ildsjæle og lokale samarbejdspartnere, der sammen danner rammen for en enestående aften fuld af hyggelige aktiviteter og oplevelser.

Teaterforestilling: En Rigtig Nisse - 3. december

Når man flytter ind hos nissen. Ida er flyttet for sig selv, og der er rod over det hele, nyt hus og fyldte kasser, der kun venter på at blive pakket ud. Så julen bliver sprunget over i år. Og pyt med det, for det bedste er, at fra nu af er der ingen andre, der skal bestemme, hverken om der skal holdes jul, eller hvor tingene skal stå.

Operakino: Nøddeknækkeren i Scala - 3. 11. og 23. december

Ethvert barn bør se Nøddeknækkeren mindst én gang. Denne Nøddeknækker fra Wiener Staatsoper er et fint valg. Flotte kostumer, officersuniformer og store kjoler fra det 19. århundrede. Soldaterne er talrige, og der er husarer på heste. Særligt charmerende er alle børnene. Der er snesevis af dem i balsalsscenen, og at se så mange andre børn på scenen vil helt sikkert glæde børn blandt biografens publikum. Nøddeknækkeren er lige så meget et spejl for børn, som det er for de voksne. Det er en russisk udgave af Rudolf Nurejev.

Nissemor og Kanelia i julenød - 4. december

Nissemor og Kanelia er kommet på besøg for at sige glædelig jul og synge julesange, som de gør hvert år, da Julemanden pludselig ringer til Nissemors telefon. Han fortæller, at alle nisserne på legetøjsværkstedet er gået i stå som ved et trylleslag. Det er den drilagtige julenødsfortryllelse, der har forhekset alle nisserne. Julen må aflyses. Der bliver ingen julegaver i år.

Særlig Søndag på Fattiggården - 4. december

Kom til Særlig Søndag på Danmarks Forsorgsmuseum - her er der gratis adgang for voksne (grupper undtaget). Børn og unge (0-17 år) har altid gratis adgang til museet. Denne søndag kan du møde museets formidlere på din tur rundt på museet. I tidsrummet kl. 10-14 fortæller de medrivende historier om Fattiggårdens skæbner og livet bag murene. 

Julemanden kommer sejlende - 4. december

Traditionen tro kommer julemanden sejlende og lægger til i Svendborg Havn, hvor alle børn og barnlige sjæle kan hilse på ham. Peder Most Garden spiller som altid op til dans på Torvet, hvor vi sammen med julemanden går op og danser om juletræet.

Et Juleeventyr teaterforestilling - 6. og 7. december

Tag hele familien med i teatret og oplev Ole Sørensen i rollen som alletiders største fedtsyl, Ebenezer Scrooge. Modsat andre, der mener, at julen er hjerternes fest, så tænker Charles Dickens sure, gamle gnier kun på profit og penge. Han hader julen og har ikke andet end foragt tilovers for julestemning og familiehygge. Scrooge bliver dog tvunget til at revurdere sit liv og sine valg i tilværelsen, da han natten til den 25. december bliver hjemsøgt af sin fortid.

Nøddeknækkeren Teaterforestilling - 8. 9. 10. og 11. december

Vi møder de to jule-familier Nissens i fyrtårnet på Tårnø og borgmesterens i Lilleby. Opfinder Nissen har opfundet et kosttilskud , der styrker fantasi og juleglæde.

Det har bragt den julehadende Borgmester i julestemning. På Tårnø har Nissens mor Fru Paprika et skrøne-skab, hvor alle eventyr og deres fortællere kan bo. Julen 2022 nærmer sig og Nissens kosttilskud er blevet verdensberømt. Den succes er steget rare Nissen til hovedet. Eventyrerne og musikken har forladt tårnø, og Nissen har så opfundet kolde mekaniske erstatninger.

Del dine øjeblikke fra Svendborg med os: