Ambrosius-egen ved Svendborg

Rent vand og ren by

Foto: Knud Mortensen

Vi holder byen ren sammen, nu og for de næste generationer.

Vand

I Danmark kan vi drikke vandet direkte fra hanen. Vores vand kommer primært fra grundvandsboringer, som sikrer en pålidelig og sund vandforsyning. Ved løbende tests af vandkvaliteten, sikres det, at vandet, der når frem til hanerne, er fri for forurening.

Som besøgende behøver du ikke at købe flaskevand. I stedet opfordrer vi til at bruge genanvendelige og bæredygtige vandflasker, som du kan fylde op med vand fra hanen på dit hotel, i sommerhuset, på campingpladsens køkken eller hvor du end befinder dig.

Hvis du ønsker at lære mere om bestræbelserne på at sikre rent drikkevand i Danmark, kan du finde yderligere information her.

 

Svendborg ren by

Foto:SvendborgEvent

Ren by

Svendborg er en by rig på kultur, historie, natur og vandaktiviteter og en by med et stærkt fokus på klimaet og bæredygtig adfærd. Her arbejder arbejder kommunen tæt sammen med lokalbefolkningen på at forbedre byens renlighed og imødekommende atmosfære ved at opfordre til opmærksomhed omkring affald, fremme hjælpsomhed og gensidig respekt samt opfordre til overvejelse af forbrugsvaner.

I Danmark går vi generelt ind for at skabe byer, der er rene, venlige og trygge at bo i. Og når det er rart at bo i en by, bliver den også spændende og indbydende for turister som dig. Ønsker du at møde nogle af de lokale, der bor i Svendborg og omegn, så besøg De lokale anbefaler, og find inspiration til fantastiske oplevelser.

Svendborg havnetrappe

Foto:VisitFyn