Gå til indhold
©  Foto:

Hjortø

Hjortø er en af de mindste beboede og samtidig en af de mest uberørte øer i Det sydfynske Øhav , ja faktisk i hele Danmark.

Der er daglig færgeforbindelse til og fra øen fra Svendborg. Fartplanen til Hjortøboen findes lige her

Inden man tager til Hjortø skal man lige vide, at der hverken er købmand, kro, cafe eller kirke på øen, ligesom øen er helt bilfri, så man skal derfor medbringe de fornødenheder, der er behov for ved et besøg på øen.

 På havnen er der bad, toilet og rindende vand, samt mulighed for at op opladt sin mobiltelefon. Lige ved havnen er der en primitiv teltplads med to sheltere, som kan bookes på  www.bookenshelter.dk

Seværdighederne er beskedne, men til gengæld er der masser frisk luft og fred og ro. Øen har et og et meget rigt dyre- og planteliv samt flere børnevenlige strande. Man ser vand over det hele, da man aldrig er mere end nogle få hundrede meter fra vandkanten.

Hjortøs vestlige spids er fuglereservat, og her er  adgang forbudt i perioden fra 1. marts til 15. juli.- Uden for denne periode er det en fantastisk oplevelse af kæmpe sig ud på spidsen og slå sig ned et stenkast fra Høje Stene sejlrenden, hvor Ærøfærgerne og de mange lystsejlere glider forbi.

Har man lyst til en helt speciel oplevelse, kan man vade over til naboøen Hjelmshoved og gå en tur på stranden, lytte til klokkefrøer i juni måned eller plukke de smukke Hindebæger på øen. - Bemærk, at nordspidsen af Hjelmshoved er fredet.


Floraen på Hjortø indeholder noget så sjældent som den mangeblomstrede ranunkel og blandt dyrearterne kan nævnes den sjældne klokkefrø, der har overlevet i Det sydfynske Øhav på grund af de mange vandhuller og det milde klima.

 I havnen er der plads til såvel 25 båd pladser sammen med færgen fra Svendborg.

Del dine øjeblikke fra Svendborg med os: