©  Foto:

Guidet cykeltur: Historiske fortællinger om Tåsinge

Turen går via Svendborgs strandvejskvarter til Svendborgsundbroen, via Troense, til "nye" by, der blev anlagt af herremanden på Valdemars Slot, Niels Juel, fra 1750 og frem, og siden udviklede sig til et søfartssamfund.

Gennem Grønnegade, hvor man får et lille indblik i Niels Juels vellykkede projekt, som fik Tåsinge til at bugne af frugttræer i årene der kom. Videre til Valdemars Slot og gennem Nørreskoven, forbi Ambrosius Egen.

Hør ikke mindre end to kærlighedsdramaer, der knytter sig til Tåsinge: Historien om Sixten Sparre og Elvira Madigan, der endte deres dage i Nørreskovens bund 22. juli 1889 men også fortællingen om et ægteskab der er baggrunden for at Valdemars Slot bygges, nemlig ægteskabet mellem Christian 4 og Kirsten Munk.

Videre til Bregninge kirke, hvor man lige kan de knap 100 trappetrin op i kirkens tårn. Her vil der åbenbare sig en panoramisk udsigt af de sjældne ud over det Sydfynske Øhav.

Til sidst går cykelturen tilbage til Svendborg.

Er du interesseret i at booke denne guidet cykeltur, kan du kontakte lokal guide Karen Elberg på tlf.: 6160 1103 eller på mail: karenelberg@gmail.com