Gå til indhold
©  Foto:

Danmarks Museum for Lystsejlads

Danmarks Museum for Lystsejlads ligger på havnen i Svendborg.

Efter mere end 20 år på Valdemars Slot har museet fået mulighed for at flytte ind i en stor udstillingshal på Frederiksø. Den store hal på havnen i Svendborg giver nogle fantastiske muligheder for at udstille dele af samlingen, som aldrig før har været vist. Museet råder over 130 fartøjer - alt lige fra små joller og klassiske kajakker til historiske både som som f.eks. Starbåden Leise, der sejlede med den olympiske ild eller Danmarks mindste spidsgatter "Bette Ole" på blot 4 meter.
Derudover er der masser af spændende effekter. Deriblandt Paul Elvstrøms stopur, fra dengang han vandt sit første OL og verdens første sammensatte toplanterne, der faktisk er en dansk opfindelse. Se åbningstiderne på www.lystsejlads.dk  

Gratis entre til museet. For guidede rundvisninger kontakt Martin Stockholm på tel. 30 624 625

SÆRUDSTILLING fra 12. maj til 7. august 2022: Henry Rasmussen – Bådebygger i verdenskrigens skygge

I lokaler på Danmarks Museum for Lystsejlads viser Svendborg Museum udstillingen om Henry Rasmussen. Her kommer du tæt på historien om den verdensberømte bådebygger og svendborgenser Henry Rasmussen. I 1941 overtog han Gl. Hestehave værft ved Svendborgsund. Glæden var stor hos både Henry og i Svendborg. Byen fik et fremsynet og velhavende bysbarn tilbage, efter han havde etableret et verdenskendt værft i Tyskland. Henry overtog det værft, hans familie mere eller mindre var blevet tvunget væk fra i 1895. Ikke alt var fryd og gammen. Under besættelsen arbejdede værftet for den tyske marine og blev derfor et aktivt sabotagemål. Historien om hans tid ved Svendborgsund involverer sabotage, beslaglæggelser og beskyldninger om værnemageri. Udstillingen baserer sig bl.a. på familiens egne optegnelser og fortæller historien om Rasmussen før, under og efter besættelsen.

Der er gratis adgang. Der er åbent kl. 11-17 på udvalgte dage. Se mere på www.søfartsbyensvendborg.dk

 

 

Del dine øjeblikke fra Svendborg med os: