Natur

Geopark Det Sydfynske Øhav

Foto: Mikkel Jézéquel

Få steder i landet er så smukke, som Det Sydfynske Øhav, og intet andet sted fortælles historien om øriget Danmark bedre. Det Sydfynske Øhav er verdens største oversvømmede istidslandskab med det smukkeste natur- og bakkelandskab, omkranset af de i alt 55 småøer og holme.

Et levende stykke vandkantshistorie
På Sydfyn leves det gode liv med Det Sydfynske Øhav som omdrejningspunkt. Følelsen af at være på ekspedition er med dig hele vejen, og de fineste sandstrande, idylliske gadekær, små skipperbyer, bakkede landskaber, skibsbyggertraditioner og sågar delfinbesøg bringer dig direkte ind i et stykke levende Sydfynsk vandkantshistorie, som vi er stolte af.

Besøg Geopark – Det Sydfynske Øhavs hjemmeside her

Snorkling Sydfyn

Foto:Kristoffer Juel Poulsen

Hvad er en geopark?
En geopark betegnes som et geografisk område, hvor landskabets unikke geologiske udformning har en afgørende betydning for livet på egnen. Andre steder i verden, kan det f.eks. være bjergformationer, der har betydning for minedrift og udvinding af råstoffer, eller vulkaner, der skaber særlige landskaber og levevilkår.

Få mere info om Geopark Det sydfynske Øhav her

geologi

På tur med geologen

Foto: Mikkel Jézéquel

Tag Geoparken med i lommen

Få din helt egen turguide med app'en "Geopark Det Sydfynske Øhav". Med digitale kort ved hånden får du overblik og inspiration til mange nye oplevelser til fods, til vands, eller på cykel i geoparken.

Hvis du er glad for lydvandringer, har Geopark også deres egen app "Geopark Lyd", hvor du kan finde medrivende og sanselige lydfortællinger. Bl.a. kan du finde lydvandringen "Øens Ekko", som i 2022 vandt prisen for "Årets Fiktion" ved prisuddelingen Prix Audio. "Øens Ekko" er et samarbejde mellem Hunhund Productions og Geopark Det Sydfynske Øhav og kan tilgås via appen "Geopark Lyd".

Du kan finde begge apps fra Geoparken i App Store og Google Play

Det Sydfynske Øhav

Foto:Mikkel Jézéquel

Kurs mod en UNESCO Global Geopark udnævnelse
Organisationen bag Geopark Det Sydfynske Øhav arbejder med etablering, løbende udvikling og drift af Geoparken, og det helt store mål er en udnævnelse som UNESCO Global Geopark inden for en kort årrække.
Bag organisationen står de fire sydfynske kommuner: Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø. Gennem de sidste 15 år har de fire kommuner samarbejdet om at udvikle friluftslivet og outdoor-turismen på Sydfyn og i Det Sydfynske Øhav. Geoparken sætter nu en ny ramme om alle aktiviteterne. 

Familie ved strand

Foto:Kristoffer Juel Poulsen

Se skønne små film fra Geopark Det Sydfynske Øhav her:

Geopark Det Sydfynske Øhav

Snorkeloplevelser for hele familien

Sydfynsk lystfiskeri

Geopark Det Sydfynske Øhav logo

Foto:Geopark Det Sydfynske Øhav