Forestilling

Julens Forestillinger

Foto: Marie-Louise Baes

I julen har du rig mulighed for at dykke ned i de mange julefortælleringer. Hele december måned sætter byens kulturhuse forskellige forestillinger op både dem vi alle kender og de helt nye, noget for hele familien og noget kun for voksne.

Forestillinger

en rigtig nisse
Foto: Baggårdteatret

En Rigtig Nisse - 2. december

Ida er flyttet for sig selv, og der er rod over det hele, nyt hus og fyldte kasser, der kun venter på at blive pakket ud. Så julen bliver sprunget over i år. Og pyt med det, for det bedste er, at fra nu af er der ingen andre, der skal bestemme, hverken om der skal holdes jul, eller hvor tingene skal stå.

Forestilling
Foto: Marie-Louise Baes

Juleevangeliet - 9. december

Med udgangspunkt i fortællingen om jesus fødsel hører vi om den dag verden holdt vejret. Hvor de blinde kunne se, de døve høre og håbløse fik håb og de tvivlende tro.

Faster Lizzies Jul - 10. december

I Faster Lizzies køkken står alt stille. Vejrudsigten melder om sne juleaften, men julehumøret vil ikke indfinde sig, for Misser er væk. Overalt er der skuffer og låger, som lokker og gemmer på alle mulige spændende sager. Dufte, lyde, musik, hemmeligheder, Lizzies julehjerte og små øjeblikke med julemagi. Langsomt sniger julen sig ind på Faster Lizzie, og der breder sig en duft af jul. Alt kan ske i Faster Lizzies køkken – så glæd jer!

B tours: turen går til julemandens værksted - 14. december

Svendborg har sin helt egen nisseforsker: På Naturama studerer Thomas Bjørneboe Berg nissers biologi og deres levevis, og det fortæller han om på denne sælsomme aften, som vi præsenterer sammen med Naturama. Bagefter er der klassisk julebanko for fulde gardiner med teaterdirektøren bag pulten og teatergaver i puljen.

Forestiling
Foto: Borgerforeningen Svendborg Teater

Nøddeknækkeren - 15. december

Den klassiske ballet vil blive præsenteret af erfarne balletdansere fra Ukraine, som har optrådt på berømte teater scener rundt i Europa. 

forestilling
Foto: Borgerforeningen Svendborg Teater

Juleshow - Svendborg Fritidsteater - 16. - 17. december

Svendborg FritidsTeaters traditionelle juleforestilling går i år nye veje i et stort samarbejde med Svendborg Teater, Svendborg Balletteater, vocalensemblet ExDjazz og andre. Svendborgere i alle aldre får deres helt egen julekoncert.

Forestilling
Foto: Carl Johan Trier Dehle

Lotte og Nissen - 16. december

Lotte er sammen med sin mor flyttet på landet, fordi de har arvet et hus af Lottes oldefar. Mor har travlt med at gøre rent, og Lotte keder sig. Bamsen Sangersøren er hendes eneste legekammerat. Men Lottes oldefar har efterladt en støvet gammel rejsekuffert til Lotte. I kufferten bor en nisse.

På Sporet af Julen - 17. december

Pjanke elsker bøger, specielt detektivbøger, og læser flittigt i dem. Pjok kan ikke finde sin kalendersok, han leder desperat oppe og nede, ude og inde, men sokken er på mystisk vis forsvundet! Pjanke bruger sine detektivkneb og finder Pjoks julesok. De to nisser beslutter sig derefter for, at de vil være detektivnisser, og åbner deres eget detektivnissekontor. Her kan de opklare alle skovens mysterier, lige fra hvem, der har spist den sidste julenød, til hvem, der har stjålet rævens hale. Jo, her holder de styr på tingene.