Naturen på Sydfyn

På Sydfyn er du altid din egen herre i naturen. Den skiftende natur med kyststrækninger, grønne skove og marker, udsigter til Det sydfynske Øhav med de mange små øer og holme gør Sydfyn til noget specielt. På en sanselig cykeltur eller en vandretur på Øhavsstien, kommer man helt tæt på naturens fristelser og mærker for alvor sjælen og hyggen på Sydfyn.

Øhavsstien

Fra Lundeborg i øst til Falsled i vest bugter Øhavsstien sig med afstikkere over Tåsinge, Ærø og Langeland. Den 220 km. lange afmærkede sti går gennem et enestående landskab med naturområder, herregårde og landsbyer. Du bestemmer selv hvor langt og hvorhen du vil gå. 
Du kan læse meget mere om Øhavsstien her

udinaturen.dk

Udinaturen.dk er en online natur portal, oprettet af Naturstyrelsen. Den giver svar på alle spørgsmål om naturoplevelser i Danmark. På hjemmesiden finder du erfaringer fra andre, tilbud om guidede ture i naturen og et kort over naturoplevelser og andre vigtige informationer. Der er oversigt over de blå havne og strande, der er en oversigt over de primitive lejrpladser og ruter og ruteforslag i naturen

Fødevaremarked 29 - 30. juni 2019

Hvert år i juni er Svendborg vært for Kulinarisk Sydfyn, et fødevaremarked der fylder hele midtbyen. Der er masser af smagsprøver og engagerede udstillere, der gerne fortæller historien bag netop deres produkter.

Sydfyn på cykel

Mangler du inspiration til cykelturen i det sydfynske?

Natur Thurø Rev

DMI Vejret

Følg vejret i Svendborg i din ferie 

Havkajak i Det sydfynske Øhav

Det sydfynske øhav er et fantastisk område at ro kajak i. Her venter naturoplevelserne i alle de små bugter og vige, ude på øerne  - og lige udenfor døren, når du bor i Svendborg.

Tåsinge Vejle

Vejlen på Tåsinge

Vejlen ligger på vesttåsinge 

Monnet Tåsinge

Monnet på Tåsinge

Monnet ligger på Syd Tåsinge