©  Foto:

Cykeltur: I kærlighedens spor

Turforslag : 51 km

 

Der stod næppe skrevet over Hedvig Jensens vugge i 1867, at hun kun skulle blive 21 år og lægge navn til én af historiens store kærlighedsdramaer. Men sådan blev det. Den unge linedanserinde, med kunstnernavnet Elvira Madigan blev betaget af den noget ældre svenske dragonløjtnant, Sixten Sparre, familiefar til to, for mere end 130 år siden. Deres kærlighed havde dog ingen fremtid, og du møder det sidste kapitel af den ulykkelige historie i Nørreskoven, hvor de begik selvmord. Men det gælder om at holde hovedet koldt og hjertet varmt. Ikke alle kærlighedshistorier ender som denne, og Tåsinges natur indbyder til mange romantiske oplevelser.

Gamle bindingsværkshuse nedenfor Bregninge Kirke byder velkommen til Taasinge Museum. Indendøre kan du få den fulde historie om den ulykkelige kærlighed mellem linedanserinden Elvira Madigan og dragonløjtnanten Sixten Sparre. Men du får også andre historier fra Tåsinge. Du kan for eksempel opleve et af Danmarks eneste rebslagerier, hvor øens beboere slog reb til skipperbyen Troenses mange træskibsværfter og skibe.

Valdemars Slot er ikke bare en privat bolig for efterkommere af søhelten Niels Juel, der slog svenskerne i Køge Bugt i 1677. Det er også et yndet sted for mange andre til bryllupsfester og andre festlige lejligheder. Men mindre kan gøre det. Både parken og stranden ved tepavillonen er for eksempel gode steder at nyde en romantisk picnickurv. Efter at have slået mave er det tid til at gå på opdagelse i slottets 21 rum eller på et af museerne i de øvrige bygninger.

I Nørreskoven får du den ulykkelige kærlighedshistorie ind under huden igen. Her skød Sixten Sparre først sin elskede Elvira og så sig selv. De to elskende ligger begravet på Landet Kirkegård. Du kan tage en afstikker forbi og lægge en blomst på Elviras grav. En tradition som mange unge piger og nygifte brude fortsat holder i hævd.

Et rigt, naturligt kærlighedsliv udspiller sig næsten hele året ved Tåsinge Vejle og strandengene ved Monnet. Jorden har aldrig set en plov, og dyrelivet elsker at slå sig ned, parre sig, og folde sig ud i den uberørte natur. Du kan se med hele året fra små stråtækte fugleskjul. Du kan også gå en tur ud på strandengene, dog ikke når fuglene yngler fra 15. marts til 1. juli. Deres kærlighedsliv må du ikke forstyrre. Men tag en kikkert med, og flyv med fuglene ud i verden.