Gå til indhold
©  Foto:

Svendborg Classic Regatta

Klassiske lystbåde dyster mod hinanden i dagene 13, 14 og 15. august 2021

Regattaen

 Svendborg Classic Regatta er en regatta for klassiske og traditionelle lystfartøjer konstrueret før udgangen af 1970.  I 2021 afholdes stævnet den 13., 14., og 15. august.

Bølgen på Svendborg Havn og Maritimt Centers pakhus er omdrejningspunkt for aktiviteterne i land. Sejladserne foregår i Lunkebugten og på Svendborg Sund.

Sophus Weber Race
Kapsejlads på Lunkebugten for klassiske og traditionelle sejlbåde bygget i træ, glasfiber e.lign. og konstrueret i 1970 eller tidligere (bådene kan godt være bygget senere). Der sejles to sejladser på trekantbane fredag og to lørdag. Begge dage afsluttes med distancesejlads ind gennem det skønne Svendborg Sund med måltagning ved Vindebyørebroen. De deltagende både ind-måles efter NNL-reglen. Vinderen efter fire banesejladser, træ eller glasfiber, vinder løbet. Den hurtigste træbåd efter fire banesejladser vinder Sophus Weber pokalen og får sit navn indgraveret i denne. Den hurtigste glasfiber/stålbåd efter 4 banesejladser vinder Bent Aarre Cup`en og får sit navn indgraveret i en plakette som monteres på den historiske halvmodel.

Regatta Tour
Regatta Touren er et godt og fornøjeligt alternativ for de sejlere, der ikke ønsker at dyste i kapsejlads på Lunkebugten men i stedet vil have et par gode dage på vandet med masser af oplevelser. Regatta Touren er for klassiske lystfartøjer bygget i træ, glasfiber, stål eller lignende og konstrueret senest 1970.

Motorbådsløb
Motorbådsløbet er for klassiske motorbåde konstrueret senest i 1973. Fredagens program skifter fra år til år og kan være alt fra opgavesejlads i sundet, flotillesejlads eller sejlads til en af øerne med oplevelser på land. Om lørdagen afholdes der slalomsejlads ud for Danmarks Museum for Lystsejlads
 

På gensyn - vi glæder os til at se jer i august 2020. 

Sejlerhilsener 
Svendborg Classic Regatta

Mere information og tilmelding på www.classicregatta.dk


Velkommen til nye og gamle sejlere!