skip_to_main_content
VisitSvendborg

Efterårsferien 2021

I efterårsferien kommer der til at ske rigtig meget i Svendborg, så du og din familie ikke kommer til at kede jer.

Æbleræs

Vi starter efterårsferien med at have havnen fuld af gamle træskibe til Æbleræs lørdag d. 16. oktober kl. 9:00 - 15:00. på kajen ved Frederiksøen kan du se hvordan de solmodne æbler bliver presset og lavet om til frisk og lækker æblemost, som også kan købes med hjem. Og du kan gå på opdagelse og få alle sanser sat i spil i boderne, som alle har æblet i forskellige afskygninger i fokus.

Kartoffel og kogekogsfestival

Samtidig er der Kartoffel - og Kogebogsfestival i Rundbuehallen d. 16. og 17. oktober, festivalen er åben fra kl. 10:00 - 15:00 begge dage. Du kommer til at opleve kartoflens mange anvendelsesmuligheder, og blive inspireret til at bruge kartoflen på nye, interessante måder. Danmarks Kartoffelambassadør Claus Holm åbner festivalen, som bl.a. byder på spændende oplæg om kartoflens brug i det danske køkken, om hvordan den kan bruges i bagværk og om kartoflens historie gennem krig og krise. Smag på nyfortolkninger af fynske egnsretter, og vurder selv om du er til tradition eller nytænkning, og se hvordan kogebogforfattere tryller med kartoflen. Lad børnene få en tur i futtoget, som kører mellem stationerne “Anna Belle-Twister” og “Blå Congo” eller tag dem med til fortællingen “Er du en heldig kartoffel?”.

Svendborg StreetFood

Hvis du bliver sulten, kan du tage forbi Rundbuehallen på Frederiksøen til Svendborg Streetfood. Der er som fri entré og spækket med foodtrucks fra nær og fjern - og et bedt madudvalg for enhver smag! Du finder også gode flydende sager, blandet andet en lækker specialølbar med et meget bredt øludvalgt fra Øbryg, Svendborgsund Bryghus, Kissmeyer, Anarkist, Lottrup, Schiøtz - foruden cocktail- og kaffebar og sager til ungerne.

Streetfoodmarkedet har åbnet onsdag den 20. oktober til og med lørdag den 23. oktober fra 11.00 til 22.00. Fredag og lørdag aften med særligt fokus på den festlige loungestemning og efterfest på Kammerateriet.

5700 Fortæller

Svendborg Bibliotek lægger sammen med Litteraturhuset sporene til en minifestival og tænder op under tre dage fra 22. - 24. oktober med litteratur. Med undertitlen ‘litteraturen flytter ud’ arrangerer de kulturoplevelser spundet omkring fortælling i møder med forfattere og andre ord-kunstnere, i musik og på vandring. Det er et program spækket med spændende oplevelser rundt i hele Svendborg.

Naturama

Naturama har planlagt et lækkert program hele ugen med kreative værksteder, bålhygge, kakerlakvæddeløb, Skattejagt i mørke, Hvalfortællinger og DINO-show. Du kan læse det fulde program for hele uge på deres hjemmeside.

Danmarks Forsorgsmuseum

På Fattiggården er der oplevelser for både børn og voksne. I kan høre om livet bag de høje mure og de mennesker, der har boet på Fattiggården. Prøv også gådejagten "Stemmer fra skyggesiden" - en underholdende og aktiverende indføring i Fattiggårdens barske historie. På udvalgte dage er der smagsprøver på Fattiggårdssuppe, og I kan opleve måtteværkstedet i aktion, når de frivillige væver kokosmåtter. Se det fulde program for hele efterårsferieugen.

Svendborg Bibliotek

I løbet af efterårsferien kan I også taget fordi Svendborg Bibliotek og enten hører højtlæsning eller se film. Arrangementerne er gratis - men man skal tilmelde sig på Svendborg Biblioteks hjemmeside.