Cykeltur: Det ukendte Tåsinge med frokost

Det ukendte Tåsinge og frokost i det grønne

Har I lyst til at udforske det ukendte Tåsinge sammen med en lokal cykelguide?

Mange kender Tåsinge for den idylliske by Troense, Valdemars Slot og Bregninge kirke. Men Tåsinge er meget andet end det. 

Jeres guide er vokset op på den sydlige ende af øen og viser jer rundt på sin hjemegn på en guidet cykeltur. Sydenden af øen byder på små fiskerihavne, strandenge, og hyggelige landsbyer. Der er frokost og drikkevarer med i prisen. Frokosten nydes i naturen.

Turen går også gennem Nørreskoven, forbi Ambrosiusegen og via Valdemars Slot og Troense tilbage til startstedet. Her vil guiden fortælle om Troense - den "nye" by, der blev anlagt af herremanden på Valdemars Slot, Niels Juel, fra 1750 og frem, og siden udviklede sig til et søfartssamfund. I får i Grønnegade et lille indblik i Niels Juels vellykkede projekt, som fik Tåsinge til at bugne af frugttræer i årene der kom. Guiden fortæller om Valdemars Slot, hvor vi gør et stop. I hører fortællingen om ikke mindre end to kærlighedsdramaer, der knytter sig til Tåsinge: Den kendte historien om Sixten Sparre og Elvira Madigan, der endte deres dage i Nørreskovens bund 22. juli 1889 men I får også fortællingen om et ægteskab der er baggrunden for at Valdemars Slot bygges, nemlig ægteskabet mellem Christian 4 og Kirsten Munk. 

Deltagerne medbringer selv cykel

Frokosten indtages på tæpper i græsset

Deltagerne skal være klædt på i forhold til vejret.

Guiden taler dansk.

Turen - Det ukendte Tåsinge og frokost i naturen: gennemføres: 

2. juli kl. 11-14

9. juli kl. 11-14

21.juli kl. 11-14

22. juli kl. 11-14

bestil plads på turen på : meetthelocals.dk