Gå til indhold
Forår i Svendborg

Påske i Svendborg - den kulturvenlige guide

Foto: Knud Mortensen

Blomsterne kigger frem, solen viser sig fra sin bedste side, og fuglene kvidrer lystigt i træerne. Påsken står for døren og foråret banker på - et perfekt tidspunkt at besøge Svendborg på. Herunder finder du inspiration til din påskeferie i Svendborg med fokus på kulturelle oplevelser. 

Bachs Johannespassion

Svendborg Kammermusikforening inviterer til koncert i Sct. Nikolai Kirke med orkester og solister fra Jena Universitetet i Thüringen. Det er J. S. Bachs berømte Johannespassion, som opføres – et smukt symmetrisk værk, hvor alt går op i en højere enhed. Se frem til en aften med intens og dramatisk musik, hvor Bach ikke bare fortæller Johannes-evangeliet, men hvor det også bliver fortolket og udlagt i musikken.

Hvornår: Onsdag d. 13. april 2022 kl. 19:00

Selected på Galleri DGV

I udstillingen SelectedGalleri DGV indgår nye og tidligere udvalgte værker af de syv kunstnere Milena Bonifacini, Morten Buch, Ruth Campau, Viera Collaro, Erik A Frandsen, Bodil Nielsen og Kathrine Ærtebjerg. Kunstnerne arbejder med nonfigurative og abstrakte værker, der med forskellige genkendelige billedelementer lukker op for tolkninger.

Hvornår: Åbent torsdag og fredag kl. 12:00-16:30 og lørdag og søndag kl. 12:00-15:00 samt efter aftale.

Galleri DGV Selected udstilling

Foto:Kirstine Mengel

Udstillinger på SAK Kunstbygning

Besøg SAK Kunstbygning og oplev de to udstillinger Sonia Brandes og Den fynske forårsudstilling. Sonia Brandes er tilbage på SAK i 'Privaten' med sine poetiske og fantastiske papirklip. Det er værker, hvor punkter og strenge holder sammen på et udfordrende netværk af mønstre, der danner det arabeskagtige udtryk.

Gruppen bag Den Fynske Forårsudstilling er klar med nye værker til den traditionsrige udstilling på SAK sammen med årets gæstekunstnere, som er Milena Bonifacini, Nanna Katharina Jensen, Dina Lundvall Nielsen og Oscar Yran.

Snyd heller ikke dig selv for den permanente Kai Nielsen samling, som omfatter ca. 30 gipsafstøbninger af større og mindre skulpturer samt ca. 80 statuetter i bronze og keramik. Og nu du er der, så kig også om kunstbygningens eventyrlige haveanlæg.

Hvornår: Søndag d. 10. april 2022 kl. 10:00-16:00 og onsdag d. 13. april 2022 - søndag d. 17. april 2022 kl. 10:00-16:00

Bjørn Nørgaard på Atelier Clot, Bramsen & Brunholt

Atelier Clot, Bramsen & Brunholt finder du en Bjørn Nørgaard udstilling, der viser værker af Nørgaard, som er udført på Paris’ ældste værksted, Atelier Clot, igennem fem årtier. Udstillingen har fået gode anmeldelser, og Berlingske skriver bl.a. ”Bjørn Nørgaard emmer af virkelyst efter mere end et halvt århundrede som kunstner. En ny udstilling med litografiske værker på Atelier Clot, Bramsen & Brunholt i Svendborg har en isnende aktualitet”

Hvornår: Tirsdag kl. 13:00-17:00, fredag kl. 13:00-17:00 og lørdag 11:00-14:00

Atelier Clot Bjørn Nørgaard udstilling

Foto:Atelier Clot

Mejeriet Gundestrup

Tag ud forbi Mejeriet Gundestrup for at få fingrene i deres ægte håndlavede rygeost, der hører sig til på påskebordet. I mejeriet finder du også faste oste i sortimentet, og så brygges der også specialøl, som passer til ostene. Størstedelen af ostene er økologiske, og i butikken får du en god vejledning til at vælge de oste og den øl, der passer til din påskeferie.

Hvornår: Torsdag kl. 14:00-17:00, fredag kl. 14:00-17:00 og lørdag kl. 10:00-13:00

Gundestrup Mejeri

Foto:VisitFyn

Del dine øjeblikke fra Svendborg med os: