Gå til indhold
børn på bænk

Påske i Svendborg - den børnevenlige guide

Foto: SvendborgEvent

Kan man tage på påskeferie med børn i Svendborg? Ja! Der er nok at tage sig til. Svendborg og omegn er en god destination for påsken 2023. Her er både aktiviteter for børn og dejlige omgivelser, hvor det smukke sydfynske forår kan nydes. Bliv inspireret til din påske i Svendborg herunder.

Udstillinger på Naturama

Svendborgs naturhistoriske museum er et besøg værd, hvis du har børn med på påskeferie i Svendborg. Udover den permanente udstilling, som er en stor samling med udstoppede dyr til vands, til lands og fra luften, kan du i påsken opleve de to udstillinger 600 millioner år med Æg og Rock Fossils on Tour.

Hvad kom først, hønen eller ægget? Hvordan kan det være at ægget har en skal? Hvorfor er nogle aflange og andre runde? Vi stiller skarpt på æggets fantastisk verden,. Kom og vær med og få en selfie i en ørnerede....

Hvad har gamle forsteninger og rock&roll tilfælles? Masser! Nu kan du opleve naturhistorie, fossiler og rockmusik i en og samme udstilling. Og du kan få en selfie med hjem med dig selv som rockstjerne.

Naturama har også Café Foderbrættet, som byder på frokost lavet fra bunden af danske råvarer i høj kvalitet. Nyd din frokost, en sodavand eller kop kaffe på den store terrasse ovenpå caféen, hvis du er så heldig, at solen skinner og forårsluften er mild.

Hvornår: Alle dage kl. 09:00-17:00, torsdag kl. 09:00-19:00

Naturama udstilling

Foto:Knud Mortensen

Snedronningen på Svendborg Teater

Kom og vær med, når B&U Teatrets forestillingshold spiller deres egen fortolkning af H.C. Andersens udødelige eventyr. En musikalsk forestilling om kulde, varme og venskab. Røverpige, finnekone, trold, Kay og Gerda står klar på scenen til at tage dig med ind i eventyrets tid og til kamp mod det onde. Spørgsmålet er, hvordan man vælger sin vej?

Det er B&U Teatret vidunderlige skuespillere i alderen 10-25 år, der sammen med unge musikere og balletdansere leverer forestillingen.

Hvornår: 8. - 10. april 2023, hver dag kl. 16:00   

Minigolf

Thurø Minigolf: I det naturskønne Smørmosen på Thurø ligger en virkelig sjov og hele 71 år gammel minigolfbane fyldt med fantasifulde forhindringer. Minigolfbanen ligger lige ned til vandet og ved siden af en skøn legeplads. Her kan du spille dig gennem 20 baner, og du støder på alt fra et fyrtårn til en tur i pariserhjulet undervejs. Og mon ikke det er tid til en gammeldags is eller softice efter banen er gået igennem?

Hvornår: Hver dag i påsken fra kl. 11:00-18:00

Thurø Minigolf

Foto:Thurø Minigolf

Damestenen

Damestenen er med sine 46 meter i omkreds og 12 meter i højden Danmarks største vandreblok, som istidens gletchere bragte med fra den skandinaviske halvø.  At se Damestenen er ikke en dagstur, men det er en fantastisk grund til at tage på eventyr og se, hvad naturens kræfter kan. Og så er der garanteret sjov for børn, for man må gerne klatre på stenen (på eget ansvar)

 

Hvornår: altid

Damestenen

Foto:VisitSvendborg

På tur med NaturEventyr

I appen NaturEventyr kan du tage børnene med på eventyrlige ruter i og omkring Svendborg. De børnevenlige ruter er skrevet som eventyr, og hvert kapitel tager udgangspunkt i tre ting, som børnene kan se, røre og høre, og så er der selvfølgelig fokus på leg, spænding og udfordringer. App’en henvender sig primært til de 4-9-årige, og med den i hånden, kan du nemt forvandle en – i børneøjne – kedelig gåtur til et medrivende eventyr. Appen har fire forskellige ruter, som du kan følge i Svendborg Kommune.

Hvornår: Altid

NaturEventyr

Foto:NaturEventyr

Cafe Svend

Besøg Cafe Svend Svendborgs børnevenlige cafe midt i byen. Her kan I få alt fra brunch til burger og selvfølgelig er der også en børnemenu.

Hvornår: Hver dag i påsken fra kl. 10:00-16:00

Del dine øjeblikke fra Svendborg med os: