Gå til indhold
børn på bænk

Påske i Svendborg - den børnevenlige guide

Foto: SvendborgEvent

Kan man tage på påskeferie med børn i Svendborg? Ja! Der er nok at tage sig til. Svendborg og omegn er en god destination for påsken 2022. Her er både aktiviteter for børn og dejlige omgivelser, hvor det smukke sydfynske forår kan nydes. Bliv inspireret til din påske i Svendborg herunder.

Udstillinger på Naturama

Svendborgs naturhistoriske museum er et besøg værd, hvis du har børn med på påskeferie i Svendborg. Udover den permanente udstilling, som er en stor samling med udstoppede dyr til vands, til lands og fra luften, kan du i påsken opleve de to udstillinger Fortidens monstre og Qimmeq – den rejsende udstilling.

Før dinoerne var der "Fortidens monstre". Kom med til Permtidens dragende univers 250 mill. f. kr., og oplev store og barske rovdyr, farverige kæmpepadder, krybdyr og monsterøgler med sære gevækster. Bliv ikke forskrækket hvis dyrene bevæger sig og siger lyde.

Qimmeq – den rejsende udstilling handler om den truede grønlandske slædehund og den grønlandske fangerkultur. Her får du historien om den grønlandske slædehund og dens integration i fangerkulturen gennem fascinerende udstillingseffekter, film og fotos.

Naturama har også Café Foderbrættet, som byder på frokost lavet fra bunden af danske råvarer i høj kvalitet. Nyd din frokost, en sodavand eller kop kaffe på den store terrasse ovenpå caféen, hvis du er så heldig, at solen skinner og forårsluften er mild.

Hvornår: Alle dage kl. 09:00-17:00, torsdag kl. 09:00-19:00

Naturama udstilling

Foto:Knud Mortensen

Tommelise på Baggårdteatret

Skyd påskeferien i gang ved at tage børnene med ind til historien om verdens mindste pige, Tommelise, og hendes rejse for at finde det, som giver mening i livet. Oplev Tommelises poetiske tur gennem naturens universer, der er fyldt med utryghed, hjælpsomhed og store udfordringer. Forestillingen er til børn fra 3 år, og det er Teatret Fyren & Flammen som gæstespiller på Baggårdteatret.

Hvornår: Søndag d. 10. april 2022 kl. 14:00   

Påskeaktiviteter på Svendborg Bibliotek

Børnebiblioteket på Svendborg Bibliotek byder indenfor til påskehygge i hele påskeferien. Kom til Påskefindejagt, hvor bogstaverne, som de frække små påskekyllinger har gemt, skal findes rundt omkring på børnebiblioteket.

Hvornår: Fredag d. 8. april 2022 – Onsdag d. 13. april 2022 i bibliotekets åbningstid kl. 10:00-18:00

Der er også Påskehygge og gækkeklip, hvor der skal hygges med lim og saks. Vær med til at lave små kurve til at samle påskeæg i, og klip gækkebreve ud af pap, papir og genbrugsmaterialer. Værkstedet er for børn fra fem år og op.

Hvornår: Mandag d. 11. april 2022 kl. 10:00-14:00

Minigolf

Thurø Minigolf: I det naturskønne Smørmosen på Thurø ligger en virkelig sjov og hele 71 år gammel minigolfbane fyldt med fantasifulde forhindringer. Minigolfbanen ligger lige ned til vandet og ved siden af en skøn legeplads. Her kan du spille dig gennem 20 baner, og du støder på alt fra et fyrtårn til en tur i pariserhjulet undervejs. Og mon ikke det er tid til en gammeldags is eller softice efter banen er gået igennem?

Hvornår: Hver dag i påsken fra kl. 11:00-18:00

Christiansminde Is & Minigolf: I bynære Christiansminde strandpark finder du både en fantastisk sandstrand, smuk lang promenade langs vandet, legeplads til børnene, skønt skovområde og minigolf og ishus. Prøv de 18 baner med spændende forhindringer, og se hvem i familien, der klarer sig bedst.

Hvornår: Torsdag d. 14. april 2022 - mandag d. 18. april 2022 kl. 11:00-18:00

Thurø Minigolf

Foto:Thurø Minigolf

Damestenen

Damestenen er med sine 46 meter i omkreds og 12 meter i højden Danmarks største vandreblok, som istidens gletchere bragte med fra den skandinaviske halvø.  At se Damestenen er ikke en dagstur, men det er en fantastisk grund til at tage på eventyr og se, hvad naturens kræfter kan. Og så er der garanteret sjov for børn, for man må gerne klatre på stenen (på eget ansvar)

 

Hvornår: altid

Damestenen

Foto:VisitSvendborg

På tur med NaturEventyr

I appen NaturEventyr kan du tage børnene med på eventyrlige ruter i og omkring Svendborg. De børnevenlige ruter er skrevet som eventyr, og hvert kapitel tager udgangspunkt i tre ting, som børnene kan se, røre og høre, og så er der selvfølgelig fokus på leg, spænding og udfordringer. App’en henvender sig primært til de 4-9-årige, og med den i hånden, kan du nemt forvandle en – i børneøjne – kedelig gåtur til et medrivende eventyr. Appen har fire forskellige ruter, som du kan følge i Svendborg Kommune.

Hvornår: Altid

NaturEventyr

Foto:NaturEventyr

Frederiksøens Fiskebar

Den nyåbnede fiskebar Frederiksøens Fiskebar byder på fire simple retter til både børn og voksne. Der er fokus på gode råvarer, og her får du frisk fisk med hjemmerørte saucer og hjemmebagt brød, som kan nydes på nabo-ølbaren Bogholderiet eller ved Kammerateriets strandbar med smuk udsigt ud over Svendborg havn. Og når børnene er færdige med fisk og fritter, er der både en skate- og parkourbane at kaste sig over.  

Hvornår: Alle dage i påsken kl. 11:30-21:00

Frederiksøens Fiskebar

Foto:Frederiksøens Fiskebar

Skattejagt i Ørkildskoven

Naturama inviterer familier til en påskequiz ude i naturen, som strækker sig over en 1 km lang rute i Ørkildskoven i Svendborg, hvor man vil støde på otte forskellige poster undervejs. Spørgsmålene i quizzen kredser om foråret, som i påsken ses og høres overalt i naturen, og alle kan være med!

Du finder skattekortet til skattejagten her på Naturamas hjemmeside.

Billede af påskeskattejagt med Naturama

Foto:Naturama

Del dine øjeblikke fra Svendborg med os: