VisitSvendborg
beach bar

Inspiration - Øhavet

Øhav

Der pumper det reneste havvand i Svendborgs hjerte. Med byens placering ved sundet og hundredårige tradition for skibsbyggeri er Svendborg et naturligt centrum for maritime oplevelser. Byen vender sit blik mod havet, og i forreste række finder du restauranter og caféer helt ned til kajen og den evigt foranderlige trafik af fragtskibe, færger, træskibe og lystsejlere.

De gamle træskibes bånd til Svendborg er bundet med en sømandsknude. Mange er tilmed bygget her – og træskibene har i dag deres egen anløbsbro neden for havnens historiske, gule pakhuse. Der er let adgang til et togt med træskibene. Tag for eksempel en dagstur til øerne og en aftentur i solnedgangen med Meta, der afgår fra Frederiksøen. Find billetter på Turistkontoret på havnen.

Du kan også opleve Svendborgsund ombord på Sundfarten M/S Helge – en veteranfærge, der i hele sommerperioden sejler den smukke tur fra Svendborg Havn til Valdemars Slot via Vindebyøre, Christiansminde, Troense og Grasten. Fartplan findes her i magasinet.

Øhavet er kendt og elsket af lystsejlere fra nær og fjern. Hvert anløb på en ny ø starter et nyt eventyr, hvor alle øer har deres egen atmosfære, sin egen tone, sit eget liv – selvom man som uindviet kunne få den fejlagtige tanke, at øer vel ligner hinanden. Tag selv ud og se efter. Der er gode muligheder for øhop på tværs af flere øer, uanset om dit krydstogt er én eller flere dage langt.

Området byder også på nogle af landets bedste muligheder for havkajak, lystfiskeri og surfing. Ja, vi har havvand i blodet hernede.

Tag ud til øerne

Læs mere

Inspiration - Mærk Svendborg
Svendborgsund
Tilbud - Overnatning
Glamping
Inspiration - By og kultur
hyggelig gade
Inspiration - Aktiv ferie
Familie på tur