Lundeborg - en perle ved Storebæltkysten

Lundeborg Havn

Lundeborg Havn har i mange år været en livlig arbejdsplads for fiskere i deres kuttere, men har i det sidste årti tiltrukket mange lystsejlere. Så Lundeborg har fået en ny lystbådehavn, der lægger op af den gamle havn, og på den måde falder godt ind i miljøet. Den nye lystbådehavn er udstyret med alle nye facileteter til lystsejleren, og Lundeborg Havn er absolut et besøg værd.

Cykel familie ved Valdemarsslot

Fyn på Cykel

Når man kører i bil på Fyn, sker det gerne ad de større veje, der ligesom egre i et hjul forbinder Odense med; Bogense, Nyborg, Kerteminde, Svendborg, Faaborg, Assens og Middelfart.

Det gælder om at finde de små biveje og stier i landskabet, som forbinder de mange små landsbyer. Det er her man oplever idyllen og den skønne natur på Fyn, især på Sydfyn kan man opleve en unik natur; en tur langs kysten, på ad bakker og ud på de mange øer i Det Sydfynske Øhav.

Øhavsstien

Øhavsstien

Vil man opleve naturen på helt tæt hold, kan man begive sig ud på en vandretur på den 220 km lange Øhavssti, der snor sig rundt på Sydfyn. Øhavsstien blev oprettet i 2007 og går gennem 4 sydfynske kommuner. Her kan man vandre på kyst-, skov- eller markstier, samtidig med at man oplever det varierende forløb af natur- og kulturområder.
Øhavsstien er udgivet i 7 foldere, som kan downloades eller bestilles på visitsvendb....

Overnatning på Tåsinge

Der er mange muligheder for overnatning på Tåsinge; Bed and Breakfast, Hotel, Feriehuse eller Camping. Naturen og det Sydfynske Øhav indbyder til ferie på Tåsinge.

Natur Øhavet

Natur på Tåsinge

På Tåsinge kommer man helt tæt på naturen. Ved de 2 områder, Monnet og Vejlen, er der et rigt fugleliv og planteliv. Begge områder er fredede, og man kan læse mere om de 2 områder her.
Øhavsstien går over Tåsinge, og blandt andet igennem Nørreskoven, hvor et kendt kærlighedsdrama udspillede sig i det 19. århundrede.

Skansen Taasinge

Udsigtspunkter på Tåsinge

Kirketårnet i Bregninge Kirke er Sydfyns mest populære udsigtspunkt, hvor man på en klar dag har udsigt over hele det Sydfynske Øhav.

Et par kilometer fra kirken ligger flyvepladsen, hvor man kan komme med Starling Air på en anderledes sightseeing tur, og opleve Det Sydfynske Øhav fra luften.

Fra Skansen ved Vindebyøre kan du nyde madpakken med udsigt til Svendborg Havn og Svendborgsundbroen, og de mange både der sejler gennem sundet.

Cykelkort og ruter på Sydfyn

Cykelruter og cykelkort

Hjemmesiden www.cykelsydfyn.dk er målrettet cykeloplevelser på Sydfyn. Her kan du få svar på alle spørgsmål før, undervejs og efter cykelturen.
På cykelsydfyn.dk er der ruteforslag med forskellige temaer, med printevenligt kort og turbeskrivelser. Man kan også selv planlægge sine ruter og dele og læse med andre brugere.