Lundeborg - en perle ved Storebæltkysten

Lundeborg Havn

Lundeborg Havn har i mange år været en livlig arbejdsplads for fiskere i deres kuttere, men har i det sidste årti tiltrukket mange lystsejlere. Så Lundeborg har fået en ny lystbådehavn, der lægger op af den gamle havn, og på den måde falder godt ind i miljøet. Den nye lystbådehavn er udstyret med alle nye facileteter til lystsejleren, og Lundeborg Havn er absolut et besøg værd.

Blomst

Fynske Turistbureauer

Torvet 19
5600 Faaborg
Telefon: 62 61 07 07
 
Rådhuset
H.C. Andersens Barndomshjem

H. C. Andersen

Hans Christian Andersen blev født i 1805 i Odense, som søn af en fattig skomager og vaskekone. Her boede han indtil 14 års alderen, hvor han flyttede til København og blev senere verdensberømt for hans eventyr.
 
Gamle træskibe

A. P. Møller

16. april 1904 blev der afholdt en konference i Svendborg. Konferencen skulle være med til at stifte et dampskibsselskab, som havde hjemme i Svendborg. En række af byens spidser gik sammen med skibsrederfamilien Møller. Med base i Møllerfamiliens Villa Anna på Høje Bøgevej 27 blev Dampskibsselskabet Svendborg stiftet.

Valdemars Slot

Søhelten Niels Juel

Slottet blev oprindeligt bygget af Valdemars Slot er opført 1639-44 af Christian den 4. til sønnen, grev Valdemar Christian fra hvem slottet har sit navn. Kongens store byggeri på Tåsinge indledtes, da Valdemar Christian var 17 år, og kongen sparede ingen anstrengelser for at give sønnen en fyrstebolig af rang.

Svendborg Havn

Driftige købmænd i Svendborg

I løbet af 1800-tallet- efter Napoleonskrigene, hvor byen var besat voksede byen kraftigt i takt med havnens udvidelser og de stadigt forbedrede besejlingsforhold. Desuden gav vejnettets udbygning bedre forbindelse med oplandet og i 1876 åbnedes jernbanen til Odense.  Samtidig udvikledes sø forbindelserne, bl.a. med dampfærge til Tåsinge i 1873 og i 1876 oprettedes det Sydfynske Dampskibsselskab med faste ruter på Kiel, Lübeck, Langeland og Nakskov.

Svendborg Havn

Svendborg - Hovedstaden i Det Sydfynske Øhav

Volde og grave befæstede byen, og mod øst lå kongeborgen Ørkild, nedbrændt i 1534 og i dag en anselig ruin ved lystanlægget Karoline Amalielund.
Jernalderudstyr

Jernalderens magtcenter

Sydøstfyn fungerede i jernalderen som et handelscentrum med forbindelser til Romerriget, og var i en næsten 400-årig periode det vigtigste kult- og magtcenter i Danmark.

Der er udgravet mange gårde og huse, hvor guld-, sølv- og bronzezmede har virket. Desuden var bebyggelse for fyrsten og hans krigere centreret om Gudmekongens Hal, der blev fundet i 1993.

Overnatning på Tåsinge

Der er mange muligheder for overnatning på Tåsinge; Bed and Breakfast, Hotel, Feriehuse eller Camping. Naturen og det Sydfynske Øhav indbyder til ferie på Tåsinge.

Elvira Madigan

Elvira Madigan og Sixten Sparre

I 1889 fik Svendborg besøg af den smukke linedanserinde Elvira Madigan og den svenske løjtnant Sixten Sparre. Han var svenskdragonløjtnant, adellig og hun var en fattig linedanserinde i cirkus.

Svendborg Sydfyn attraktioner

Attraktioner i Svendborg

Svendborg byder på mange oplevelser, lige fra rolige omgivelser på Valdemars Slot til adrenalin sus i Gorilla Park.