surfing i Det Sydfynske Øhav

Kitesurfing og Windsurfing i Det Sydfynske Øhav

Mange surfere tager til Sydfyn for at surfe, både kitesurfing eller windsurfing. De korte afstande til kysten i forskellige læ-områder, gør at man stort set ligeyldig vindretning kan finde et godt spot at surfe.
Onsdag, maj 18, 2016

Gode surf - spots i Svendborg

Lehnskov Strand:
Ligger i udkanten af Rantzausminde, ca. 10 km fra centrum af Svendborg. Spottet virker i vindretningerne: V,SV og Ø. De mest brugte og begyndervenlige vindretninger er SV og Ø, da man kan stå inde på det flade lave vand i bugten. Der er er stort  græsområde hvor man kan parkere og rigge op på. Lehnskov er det spot som vi bruger mest os fra Svendborg, vi har ingen problemer med fuglelivet eller at grunden er privat. Så alle er velkommende der.

Skårupøre:
Spottet virker i Ø, og SØ. Spottet egner sig godt til begyndere, da vinden blæser ind over tagen så man kan stå på det flade vand. Ejeren af campingpladsen, bedte os om, ikke at parkere på campingpladsen. Vi må parkere ved p-pladsen ovre ved ishuset og vi må gerne rigge op nede på landtangen / spidsen ude ved campingpladsen.
 
Kurser og udstyr
Både kitesurfing og windsurfing kræver en vis form for erfaring. Er man begynder kan man gennem Surf & Ski i Odense eller Borgs Surfshop i Faaborg få begynderkurser og lære mere om surf.

Kitefyn.dk 
Erfarne surfere kan på www.kitefyn.dk få flere råd og tips til surfing på hele Fyn, og også finde flere spots på Fyn. Lokale surfere bruger kitefyn.dk til at debattere kitesurfing på Fyn og samtidig aftale mødesteder og lignende. 

Del denne side