Lundeborg - en perle ved Storebæltkysten

På Østkysten mellem Svendborg og Nyborg, ligger den lille hyggelige fiskerby Lundeborg. Lundeborg er i sommersæsonen en lille ferieby, hvor der på havnen er et liv og en stemning, som kun findes i en gammel havneby.
Tirsdag, juli 10, 2012

Lundeborg Havn

Lundeborg Havn har i mange år været en livlig arbejdsplads for fiskere i deres kuttere, men har i det sidste årti tiltrukket mange lystsejlere. Så Lundeborg har fået en ny lystbådehavn, der lægger op af den gamle havn, og på den måde falder godt ind i miljøet. Den nye lystbådehavn er udstyret med alle nye facileteter til lystsejleren, og Lundeborg Havn er absolut et besøg værd.

Lundeborg Pakhus

Midt på Lundeborg Havn ligger det gamle pakhus, som ofte pryder billeder fra Lundeborg. En lokal gruppe har arbejdet på at bevare miljøet i den gamle havn og sikret at pakhuset ikke forgår af vejr og vind. I dag har Svendborg Museum en udstilling i pakhuset om Lundeborgs historie og der kan findes brochurer fra Fyn.

Familieferie i Lundeborg

I Lundeborg er der 3 campingpladser, sommerhuse og hytteudlejning og området indbyder til en hyggelig ferie med familien. Ved havnen er der en familievenlig strand og man kan opleve naturen fra sin bedste side på cykel eller gåben hen ad de små stier i skovene, der omkranser Lundeborg eller langs kysten.

Bøsøre Strand Ferie Park

Kører man et par kilometer i retning af Nyborg ligger den 5-stjernede campingplads – Bøsøre Strand Feriepark. Her er aktiviteter for hele familien. Svømmehal, legeplads, strand, boldspil og meget mere. Bøsøre Strand Feriepark har alt til en fantastisk ferie.

Lundeborgs Historie

Sydøstfyn med området omkring Gudme og Lundeborg var i Jernalderen et af Nordens magtcentre, og man kan i dag opleve og lære mere om Sydøstfyns historie flere steder. Der er Udstillingen i pakhuset om Lundeborgs historie, der er Oldsagssamlingen på det nærliggende Broholm Gods og i Gudme ligger ”Gudmekongens Hal”.

Del denne side

Natur Thurø Rev

DMI Vejret

Følg vejret i Svendborg i din ferie