Svendprisen

Sydfyn - Danmarks største filmscene

Sydfyn har dannet rammerne til flere end 40 spillefilm, og har de seneste år haft besøg af en lang række af kendte skuespillere og instruktører.
Torsdag, juli 5, 2012

Film fra Sydfyn

På Sydfyn kan du finde stederne fra De Grønne Slagtere, Solkongen, Adams Æbler og Hævnen, der vandt både en Oscar og en Golden Globe. Senest har Bille August i 2011 optaget dele af sin nye film "Maries Valg" og også Far til Fire filmene "Tilbage til naturen"(2011) og "Til søs"(2012) har været forbi og lavet optagelser på Sydfyn.

Filmfyn

Det er den regionale filmfond Filmfyn samt EU-projektet North Sea Screen Partners, der tiltrækker filmproduktionerne. Filmfyn har med deres investeringer i filmproduktionerne tiltrukket mange af de store danske film hits, og er aktive i at få flere film optaget på Sydfyn.

Svendborgs egen filmpris - Svendprisen

Svend er Danmarks eneste publikumspris. Det er biografgængere fra hele landet, der bestemmer hvem der skal have den ærefulde statuette, der er lavet af byens glasblæser Bente Sonne. Filmprisen bliver uddelt til en stor gallaaften, der afholdes i forbindelse med SVEND, hvor Svendborg byder på et hav af kultur- og filmaktiviteter. Læs mere om filmfestivalen her SVEND14 eller like dem på facebook www.facebook.com/svendfesten

Filmlocations på www.filmtur...

www.filmtur... man finde en oversigt over de vigtigste locations fra de mange film optaget på Sydfyn. Her kan du også planlægge din tur rundt på Sydfyn, så du kan komme forbi stederne fra dine favoritfilm 

Del denne side

Følg i filmens fodspor på mobilen

Har du en smartphone kan du downloade FilmFyns nye app til mobilen. Her kan du finde de forskellige locations på Sydfyn, læse om filmene og se klip. Hent app'en på filmturist.dk/app

Arvingerne fra Sydfyn

DR´s succes serie Arvingerne er optaget på Sydfyn. Seriens vigtigste punkt Grønnegården - hedder i virkeligheden Langkildegaard og er en af de mange slotte og herregårde på Sydfyn. Man kan desværre ikke komme ind på Langkildegaard, men man kan tage turen forbi i bil eller på cykel.

Sydfyn har også lagt scene til andre væsentlige historier i "Arvingerne". Der er scener fra Gudmehallerne, hvor en af de mest traditionsrige danske top-håndboldklubber, GOG, til dagligt har hjemmebane.
Der er scener fra Klosterstuen i Svendborg. Klosterstuen er et værtshus i Svendborg. Svendborg har i mange år haft ry, som en by med mange værtshuse. Det skyldes bl.a. at Svendborg har en lang historie bag sig som søfartsby og maritim hovedstad, hvor søens folk har i mange år hentet deres maritime uddannelse i Svendborg.
I serien kommer de også forbi havnen og Svendborg Kajakklubs klubhus. Havkajak er meget populært i Det sydfynske Øhav, hvor der er udviklet og trykt kort og guidebøger til kajakroerne, så man intet mangler på turen langs kysten.