Lundeborg - en perle ved Storebæltkysten

Lundeborg Havn

Lundeborg Havn har i mange år været en livlig arbejdsplads for fiskere i deres kuttere, men har i det sidste årti tiltrukket mange lystsejlere. Så Lundeborg har fået en ny lystbådehavn, der lægger op af den gamle havn, og på den måde falder godt ind i miljøet. Den nye lystbådehavn er udstyret med alle nye facileteter til lystsejleren, og Lundeborg Havn er absolut et besøg værd.

Løb på alléen

Det aktive transportmiddel

Oplev Sydfyn på cykel

Sydfyn er et af Danmarks mest attraktive cykeldestinationer. Indenfor korte afstande oplever du alle de specielle ting, der kendetegner den sydfynske sjæl og charme. Cykelruterne går ad de små krogede veje, langs kyster, i skove over marker og gennem de små lokale samfund. Undevejs mærker du den sydfynske stemning. Kirkerne, slottene, herregårdene og de mange bindingsværkhuse, som kendetegner Sydfyn og giver lyst til at opleve mere. 

Cykel familie ved Valdemarsslot

Fyn på Cykel

Når man kører i bil på Fyn, sker det gerne ad de større veje, der ligesom egre i et hjul forbinder Odense med; Bogense, Nyborg, Kerteminde, Svendborg, Faaborg, Assens og Middelfart.

Det gælder om at finde de små biveje og stier i landskabet, som forbinder de mange små landsbyer. Det er her man oplever idyllen og den skønne natur på Fyn, især på Sydfyn kan man opleve en unik natur; en tur langs kysten, på ad bakker og ud på de mange øer i Det Sydfynske Øhav.

Grønnegade Taasinge

Troense

På østsiden af Tåsinge ligger den smukke skipperby Troense, hvor man kan opleve gader med talrige fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet. En gåtur ad Troense Strandvej eller Grønnegade i maj, hvor frugttræernes blomster springer ud overalt i de velholdte haver er en vanedannende oplevelse.

Cykelkort og ruter på Sydfyn

Cykelruter og cykelkort

Hjemmesiden www.cykelsydfyn.dk er målrettet cykeloplevelser på Sydfyn. Her kan du få svar på alle spørgsmål før, undervejs og efter cykelturen.
På cykelsydfyn.dk er der ruteforslag med forskellige temaer, med printevenligt kort og turbeskrivelser. Man kan også selv planlægge sine ruter og dele og læse med andre brugere.