Lundeborg - en perle ved Storebæltkysten

Lundeborg Havn

Lundeborg Havn har i mange år været en livlig arbejdsplads for fiskere i deres kuttere, men har i det sidste årti tiltrukket mange lystsejlere. Så Lundeborg har fået en ny lystbådehavn, der lægger op af den gamle havn, og på den måde falder godt ind i miljøet. Den nye lystbådehavn er udstyret med alle nye facileteter til lystsejleren, og Lundeborg Havn er absolut et besøg værd.

En lystfiskers historie fra Sydfyn

En lystfiskers historie fra Sydfyn

De sidste stråler fra forårssolen farver himmelen over Øhavet i røde og orange nuancer. Det er aften ved revet, og med et langt kast lander min flue i den rolige strøm. Det er en af den slags smukke aftener, hvor det bare er nok at være derude.
Allerede tredje gang fluen er på vej ind, sker der det, som gør aftenen til en de særlige mindeværdige. Jeg mærker forsigtige nap i linen. Kan det virkelig passe – allerede?

Grønnegade Taasinge

Troense

På østsiden af Tåsinge ligger den smukke skipperby Troense, hvor man kan opleve gader med talrige fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet. En gåtur ad Troense Strandvej eller Grønnegade i maj, hvor frugttræernes blomster springer ud overalt i de velholdte haver er en vanedannende oplevelse.