©  Foto:

Mosgaard Whisky og Gin

Smukt placeret i det bakkede landskab mellem Oure og Lundeborg ligger Mosgaard Whisky og Gin. 

Kendt for kvalitet

Endnu ligger whiskyen og modner i tønderne, men deres gin har allerede høstet mange anerkendelser i både ind- og udland. At det lige blev Sydfyn, ægteparret fra Skive søgte til, da de ville realisere drømmen om eget destilleri, er slet ikke så underligt.
- Området er jo efterhånden kendt for sine kvalitetsfødevarer. Her vrimler med dygtige producenter, og de senere år er turister og andet godtfolk på jagt efter kulinariske oplevelser begyndt at komme hertil netop af den årsag, fortæller Jes Mosgaard.
Selv nyder han godt af kontakten til de andre bryggerier, destillerier og vingårde i området.
- Det er et rigtig godt netværk, fordi vi ofte står med de samme udfordringer. Vi udveksler erfaringer, hjælper hinanden og tager på messer sammen.

Landskabet sætter sit præg på produkterne

Men det handler ikke kun om netværk og fælles, fynsk markedsføring. Selv det sydfynske landskab gør noget godt for både whisky og gin.
- Det kystnære område, destilleriet ligger i, er helt ideelt, når vi skal lagre whisky. Det har noget at gøre med den luftfugtighed, tønderne lagrer i, og temperaturen udenfor, der ligger svinger lige dér, hvor vi gerne vil have den. Vandet, vi henter op af undergrunden, er heller ikke uden betydning. Jeg har altid syntes, at vandet hernede var noget særligt. Det er meget mineralsk og sætter et særligt, fynske præg på både gin og whisky, fortæller Jes Mosgaard.

Rundvisninger

Besøgende kan få en rundvisning i både bryggeri, destilleri og tøndelager, imens de får smagsprøver og hører hele historien om produktionen.
- Vi forsøger så vidt muligt at destillere, imens her er gæster, så de kan se, dufte og smage undervejs. Sortimentet består indtil videre af tre forskellige slags økologisk gin. Whiskyen skal lagre nogle år endnu, men vi har åbnet de første, små fade Young malt, røber Jes Mosgaard.

Åbningstiderne findes på www.mosgaardwhisky.dk